Achilles onder de 14-1 verliest zijn eerste beker wedstrijd

JO14 -Almkerk (Middel)

Vanaf Maart kon er door de corona ook in Veen het balletje niet rollen,maar na lange tijd konden alle jeugd teams op 17 augustus weer beginnen met trainen.

Ook dit geld voor de 14-1 die dit jaar bestaat uit de volgende namen:
Derrick Kentie,Hans Kentie,Ibe Bok,Jana van de Wetering,Jens Schreuders,Joris Ippel,Julian Schoon,Menno van Helden,Pieter Timmermans,Rosey Branderhorst,Stijn van Wijk, Sven Donkersloot,Tes Timmermans,Toine de Groot.

Deze 14 spelers staan onder leiding van: Tijs Molenaar,Carlo van der Heyden,Jan Heijsteeg,Bob Molenaar.

Na 4 trainingen die volgens de technische staf zeer positief zijn verlopen staat deze zaterdag de eerste wedstrijd voor de deur en kunnen we kijken waar wij nu staan. We spelen onze eerste beker wedstrijd thuis tegen St Almkerk/Altena combinatie een tegenstander die bij ons nog niet bekend is.

Het is 08:45 op zaterdag 29 augustus de eerste zonnestralen strijken neer over de prachtig groene mat op sportpark de Haneweide, dus wat betreft de weer goden hebben we vandaag zeker niks te klagen. Het eerste fluitsignaal klinkt over het veld maar zijn de jongens en meiden uit veen al wakker ? helaas het antwoord er op is nee want binnen 20 minuten liggen er al 3 ballen tegen het net wat zal het zijn zenuwen, bang, of nog moe ? wat er tijdens de voor bespreking afgesproken is was nog niet te zien met de nadruk op was.

Dit is een goede reden om door te schakelen naar de rust we staan wel met 4-0 achter maar aan inzet was geen gebrek, met dit positief puntje in gedachten konden we de 2de helft nog laten zien wat we waard zijn. De groene met witte wilde duidelijk meer laten zien bepaalde punten gingen al iets beter dan de eerste helft bijvoorbeeld spelen van uit je eigen positie, Dit leid al snel tot de eerste paar mooie combinaties al wisten we ons hier nog niet voor te belonen door middel van een goal. Na 2 kleinere kansjes van Veense kant waren het de blauwe met witte die de knoop door hakten en met 7 -0 winst terug afreisde naar Almkerk.

Vandaag was het hard wennen veel spelers die voor het eerst op groot veld spelen,nieuwe opstelling,voetballen op een ander manier. Ondanks dat was de inzet er wel en hebben we voor namelijk de 2de helft toch leuke dingen laten zien,met in het achterhoofd dat we serieus blijven trainen en nog meer te leren om de eerst winst zo snel mogelijk binnen te gaan hengelen.

Volgende week worden we verwacht op sportpark Eikendijk in Kaatsheuvel voor onze 2de beker wedstrijd tegen Desk MO-14.

Tot dan Houdoe !!!
Met vriendelijke groet
Carlo van der Heyden