Achilles Veen wint de beker!

IMG_2749

Maandag 20 mei werd de op Hemelvaartsdag gestaakte bekerfinale tegen Goes om 17:00 uur uitgespeeld. Achilles Veen en Goes waren wederom te gast op het sportpark van Trinitas in Oisterwijk. Nikki Baggerman kon helaas nog niet aanwezig zijn bij het restant van de bekerfinale, maar zal de wedstrijd ongetwijfeld op de voet gevolgd hebben en kon na afloop trots zijn op zijn ploeggenoten.

De wedstrijd werd hervat in de 27e minuut en het was voor Achilles Veen belangrijk om in ieder geval de 0-2 stand (die op Hemelvaartsdag tot stand was gekomen door 2 doelpunten van Pim Goossens) tot te rust te handhaven. Het eerste gevaar kwam echter toch van Achilles Veen. De Zeeuwse defensie had wederom geen grip op spits Pim Goossens en hij kon koppen na een voorzet van rechtsbuiten Jochem Scheij. Hij zag zijn inzet echter rakelings over gaan. Ook de tweede grote kans was voor Achilles Veen. Jochem Scheij was op de rechterkant wederom de plaaggeest van de Goese defensie en hij legt de bal panklaar voor Kevin Vermeulen die de bal vervolgens naast schiet.

Vlak voor de rust wordt toch ook Goes een paar keer gevaarlijk. In de 42e minuut een snelle counter die nog net geblokt kan worden door Melle Mandemakers en een minuut later moet Mathijs Donatz zich strekken om een vrije trap te keren. In de rebound wordt de bal nog eens voorgegooid en tegen de lat gekopt. Daarmee gaan de ploegen met een 0-2 stand rusten.

Na de rust gaat Achilles Veen vol in de aanval en na nog geen 3 minuten ligt de bal in het netje. Het is wederom Jochem Scheij met de voorzet en Kevin Vermeulen rondt deze keer wel af met een wippertje over de doelman en brengt de stand op 0-3. Vijf minuten later is Goes weer een keer gevaarlijk, maar de inzet gaat voorlangs.

In de 59e minuut liet Achilles Veen een prachtig staaltje voetbal zien. Een aanval over meerdere schijven werd afgemaakt door Pim Goossens die daarmee zijn hattrick compleet maakte en de stand op 0-4 bracht. Daarmee was de wedstrijd definitief beslist.

Het spel golft daarna wat op en neer met kansjes voor beide ploegen, maar bij Goes was het geloof in een resultaat natuurlijk wel weg. In de 83e minuut laat Melle Mandemakers nog een aanvaller van Goes over de knie gaan waardoor een strafschop door de aanvoerder van Goes benut kon worden, maar in de absolute slotseconde van de wedstrijd kon Jochem Scheij er zelfs nog 1-5 van maken. Meteen daarna klonk het eindsignaal van de scheidsrechter.

Zo wint Achilles Veen voor de tweede keer in de clubhistorie (30 jaar na de eerste keer) de Districtsbeker Zuid I! Een prijs waar de staf en spelers trots op mogen zijn en waar de supporters ook van hebben genoten! Bedankt weer voor jullie massale opkomst tijdens deze finale!

KLIK HIER voor een samenvatting van de wedstrijd.

Mathijs Donatz, Daan Wensink, Stephen Warmolts, Melle Mandemakers, Ayrton Statie (84’ Glenn Kools), Fabian Korporaal, Kevin Vermeulen (84’ Jari Koenraat), Jeroen Sterrenburg (64’ Tim van Broekhoven), Jochem Scheij, Pim Goossens, Thomas de Man

Zaterdag 25 mei staat voor Achilles Veen de laatste competitiewedstrijd op het programma. Om 18:00 uur wordt er op De Hanen Weide afgetrapt tegen Dongen. Beide ploegen gaan in een onderling duel uitmaken wie de competitie als nummer 2 gaan eindigen.