Voorbeschouwing Achilles Veen – Dongen

Teamfoto-2023-2024

Zaterdag 25 mei staat alweer de laatste speelronde van de reguliere competitie op het programma. Achilles Veen speelt dan thuis tegen Dongen, de nummer 3 van de competitie met 1 punt minder dan Achilles Veen. Het enige wat er echt op het spel staat deze wedstrijd is wie er als tweede gaat eindigen in de competitie, want de nacompetitie zullen beide ploegen wel in gaan.

Achilles Veen is koploper in de derde periode en mochten de groenwitten zaterdag tegen Dongen aan het kortste eind trekken, dan kan het qua puntenaantal nog achterhaald worden door Venray en Orion. Deze twee ploegen staan echter in doelsaldo respectievelijk 11 en 12 doelpunten achter, dus er moeten hele gekke dingen gebeuren voor Achilles Veen om buiten de boot te vallen. De nummer 2 van de competitie speelt sowieso nacompetitie, want die neemt de eerste periodetitel van Goes over.

Achilles Veen kwam Dongen dit seizoen al drie keer eerder tegen. Eerst werd er op bezoek bij Dongen voor de competitie met 2-0 verloren. Daarna volgde nog een treffen in de 1/8 finale van de Districtsbeker Zuid I. Deze eindigde onbeslist en werd in eerste instantie met strafschoppen door Dongen gewonnen. Deze strafschoppenserie was echter niet volgens de regels verlopen en Achilles Veen mocht nog een keer terugkeren naar Dongen om toen wel aan het langste eind te trekken. We weten allemaal wat de gevolgen waren. Afgelopen maandag stond Achilles Veen in Oisterwijk met de beker in de lucht na een afgetekende 5-1 zege in finale tegen koploper Goes.

Achilles Veen is dus lekker op dreef met de afgelopen twee wedstrijden 9 doelpunten voor en 2 tegen. Afgelopen zaterdag werd namelijk op bezoek bij Best Vooruit met 1-4 gewonnen. Achilles Veen is dus op dreef en de mannen van Dennis van der Steen zullen er ongetwijfeld alles aan doen om op de ranglijst als tweede te eindigen en dus zaterdag op De Hanen Weide Dongen te verslaan.

Dongen was afgelopen zaterdag ook goed bezig en wist op eigen veld met duidelijke cijfers Unitas ’30 te verslaan: 7-1! Een week eerder haalden ze ook al flink uit door Nemelaer in eigen huis met 1-6 te verslaan.

We krijgen dus een wedstrijd voorgeschoteld met twee teams die absoluut in een goede vorm steken. Laten we hopen op een mooie wedstrijd en we rekenen uiteraard weer op de steun van het publiek dat de afgelopen weken ook steeds in grote getalen aanwezig was!

Let op! De wedstrijd begint zaterdag op De Hanen Weide pas om 18:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Luc Baars. Hij wordt daarbij geassisteerd door Jeffery Adu Boahen en Danny van Veenendaal. Er is natuurlijk ook weer een Pupil van de Week. De beurt is aan Cas Sonneveld. Cas is 8 jaar en speelt in de JO8. Hij voorspelt een 2-0 overwinning voor Achilles Veen.