Periodetitel zo goed als binnen na overwinning in Best

WhatsApp Image 2024-05-18 at 20.11.03

Zaterdag 18 mei stond voor Achilles Veen de uitwedstrijd tegen Best Vooruit op het programma. De voorlaatste speelronde van dit seizoen. Achilles Veen boekte een verdiende 1-4 overwinning en is door het verlies van UDI ’19 zo goed als zeker van de derde periode.

De intenties waren in de openingsfase meteen duidelijk. Achilles Veen had de bal en was meteen op zoek naar de openingstreffer. Best Vooruit liet dat gebeuren en loerde op een counter. De eerste serieuze doelpoging was van Thomas de Man in de 15e minuut, maar zijn inzet was een prooi voor de doelman. Nog geen minuut later wordt Jochem Scheij gevaarlijk diep gestuurd, maar is hij net iets later bij de bal de dan keeper. In de 19e minuut is er voor het eerst een kans voor Best Vooruit, maar die inzet gaat naast en even later weer een recht in de handen van Jan Schimmel.

Daarna gaat het kansen regenen voor Achilles Veen. Eerst een grote mogelijkheid voor Glenn Kools op aangeven van Jochem Scheij, maar hij stuit op de keeper. Thomas de Man schiet daarna voorlangs. Een paar minuten later haalt Thomas de Man verwoestend uit van net buiten het strafschopgebied, maar ziet zijn schot tegen de lat belanden. In de 38e minuut raakt Achilles Veen opnieuw de lat. Het was een kopbal van Fabian Korporaal op aangeven van Luca den Heijer. In de 39e minuut is het dan eindelijk wel raak. De voorzet komt opnieuw van Luca de Heijer en deze wordt afgewerkt door gelegenheidsspits Kevin Vermeulen!

3 minuten later is het weer raak. Kevin Vermeulen is nu de aangever en Fabian Korporaal werkt af voor de 0-2. Op slag van rust wordt de wedstrijd door Glenn Kools al in het slot gegooid. Met een schuiver tekent hij voor de 0-3!

Achilles Veen krijgt 5 minuten na de rust al de mogelijkheid om de score uit te breiden, maar de doorgebroken Melle Mandemakers wordt door de keeper aangetikt en krijgt een strafschop. Deze wordt echter slecht ingeschoten door Fabian Korporaal die vervolgens zelfs een herkansing krijgt, omdat de keeper te vroeg van de lijn is. Zijn tweede poging is echter niet veel beter en wordt wederom door de doelman gepakt.

In de 64e minuut laat Thomas de Man zijn klasse weer zien. Met een mooie actie omspeelt hij zijn tegenstander en legt de bal klaar voor Kevin Vermeulen die met zijn tweede doelpunt van de avond de stand op 0-4 brengt.

In de 80e minuut mag Best Vooruit uit een strafschop (na een overtreding van Daan Wensink) nog wat terug doen en dat gebeurt ook. De eindstand komt daarmee op 1-4.

Jan Schimmel, Luca den Heijer (74’ Daan Wensink), Stephen Warmolts, Melle Mandemakers, Ayrton Statie, Fabian Korporaal (58’ Tim van Broekhoven), Glenn Kools, Jeroen Sterrenburg, Jochem Scheij, Kevin Vermeulen (74’ Jasper de Wit), Thomas de Man (89’ Jari Koenraat)

Achilles Veen deed met deze overwinning goede zaken in de strijd om de derde periode. Concurrent UDI ’19 verloor op de valreep op bezoek bij Wittenhorst met 4-3 en haakte daarmee af in de strijd om de periode. Venray won op bezoek bij Halsteren met 1-3 en staat evenals Orion, dat thuis met 3-0 van Nemelaer won, op 3 punten achterstand. Beide ploegen kunnen dus qua puntenaantal nog gelijk komen, maar het doelsaldo van Achilles Veen is ten opzichte van Venray 11 doelpunten beter en ten opzichte van Orion 12 doelpunten. Er zullen dus hele rare dingen moeten gebeuren wil Achilles Veen de derde periode nog mislopen.
Overige uitslagen: Dongen – Unitas ’30 7-1, Goes – Nuenen 4-1, EVV Echt – HVCH 2-1 en Juliana ’31 – SC Kruisland 3-3.

Voor maandag 20 mei staat voor Achilles Veen eerst nog de bekerfinale op het programma. De resterende 63 minuten worden met een 2-0 voorsprong aangevangen om 17:00 uur op het sportcomplex van Trinitas in Oisterwijk.
Zaterdag 25 mei staat de laatste speelronde van de reguliere competitie op het programma. Er wordt dan om 18:00 met Dongen op de Hanen Weide in een direct duel uitgemaakt wie dit seizoen als nummer 2 van de competitie gaat eindigen.