Achilles Veen verslaat Nootdorp in tumultueus duel

Zaterdag 21 april mocht Achilles Veen het thuis opnemen tegen laagvlieger Nootdorp. De uitwedstrijd eerder deze competitie werd nog met 1-0 verloren, dus de mannen van Clemens Bastiaansen hadden wat recht te zetten.

Na een half uur vertraging vanwege een geblesseerde assistent-scheidsrechter begon Achilles Veen aan de wedstrijd in de volgende opstelling: Jamil Kools, Freek Langermans, Maarten Boddaert, Thijs van den Berg, Toby Tan, Kees Schellekens, Niek Wilborts, Ayden Kuipers, Theo Martens, Brian Peters, Sen Aerts.

In de openingsfase van de wedstrijd laat Nootdorp de bal aan Achilles Veen, maar het zijn toch de gasten die na 8 minuten spelen de eerste kans krijgen. De snelle spits wordt de diepte in gestuurd en lobt de bal over de uitkomende Jamil Kools. Zijn inzet miste echter richting en gaat meters naast. Achilles Veen ontsnapt dus aan een vroege achterstand.

Binnen een minuut kan ook Achilles Veen zijn eerste kans noteren. Niek Wilborts zet voor en Sen Aerts weet de bal richting doel te koppen. Helaas gaat zijn inzet over. Vanaf dat moment blijft Achilles Veen veelvuldig de aanval zoeken met verzorgd voetbal. Dit levert ook een aantal goede kansen op. De eerste kans was voor de mee opgekomen Maarten Boddaert, maar de keeper kon redden. Daarna kreeg Sen Aerts ook nog twee kansen, maar ook die leverden niets op.

In de 20e minuut wederom een mooie Veense aanval. Sen Aerts zet voor vanaf links en de bal komt bij Niek Wilborts terecht die door zijn tegenstander tegen de vlakte gewerkt wordt. Strafschop Achilles Veen en deze keer mag Ayden Kuipers het gaan proberen vanaf 11 meter. Kuipers schiet de strafschop feilloos in linker hoek en zet zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Tegelijkertijd werd Sen Aerts buiten de lijnen behandeld. Hij heeft zich ogenschijnlijk zwaar geblesseerd bij het geven van de voorzet op Wilborts en het lijkt voor hem helaas einde seizoen te zijn. Voor hem kwam Flavio Andjole het veld in.

Kort na de 1-0 voorsprong wordt aan de andere kant Thijs van den Berg met rood van het veld gestuurd. Hij zou de bal met de hand van de doellijn gehaald hebben en de scheidsrechter kan dan niet veel anders doen dan een strafschop geven en een rode kaart trekken. De toegekende strafschop wordt gelukkig gepareerd door de in bloedvorm verkerende Jamil Kools. Achilles Veen dus nog steeds op voorsprong, maar wel met een man minder.

In de 36e minuut weet Nootdorp de meerderheid voor het eerst uit te drukken in een kans. Jamil Kools weet echter wederom de gelijkmaker te voorkomen. 1 minuutje later zorgt Kools voor een gevaarlijke situatie voor zijn eigen doel door een voorzet los te laten. Gelukkig weet hij, met hulp van een paar verdedigers, zijn fout te herstellen.

Op het moment dat iedereen staat te wachten op het fluitsignaal voor de rust gaat de bal nog een keer voor Achilles Veen op de stip! Niek Wilborts geeft vanaf links een voorzet op Brian Peters die op zijn beurt weer naar de grond gewerkt wordt. De scheidsrechter fluit en wijst resoluut naar de stip. Ook de tweede strafschop wordt door Ayden Kuipers in de linkerhoek binnen geschoten, 2-0! Meteen daarna wordt er wel gefloten voor de rust.

Als de tweede helft 5 minuten aan de gang is weet Nootdorp het net wel te vinden en komt op 2-1. Daarna gaan de gasten duidelijk op zoek naar de gelijkmaker. Ze krijgen ook verschillende kansen om op gelijke hoogte te komen, maar springen er over het algemeen slordig mee om.

Na 63 minuten spelen krijgt Niek Wilborts een gele kaart voor een overtreding op het middenveld en een paar minuten later krijgt ook Freek Langermans geel vanwege een klein opstootje. Dit is overigens wel zijn vijfde gele kaart en ook hij kan dus vanaf de zijlijn toekijken als we over drie weken in Amsterdam op bezoek mogen voor de wedstrijd tegen AFC.

Precies op het moment dat iedereen een gelijkmaker verwacht krijgt Brain Peters het op zijn heupen. Hij krijgt de bal op de middenlijn aangespeeld en zet een sprint richting het vijandelijke doel in. Geen een van zijn tegenstanders weet hem bij te houden en hij schiet zijn zelf gecreëerde schitterend in de verre hoek! Met deze 3-1 was het grootste verzet van de gasten uit Nootdorp wel gebroken, maar in de 74e minuut moet Jamil Kools toch nog een keer ingrijpen om de 3-2 te voorkomen.

In de 81e minuut ontstaat er even kortsluiting in het veld. Toby Tan wordt in het Veense strafschopgebied tegen zijn hoofd geraakt. Dit wordt bestraft met een gele kaart, maar toch slaat de vlam in de pan en als het opstootje gesust is besluit de scheidsrechter een rode kaart te trekken voor Jamil Kools en een van de gasten mag inrukken met een rode kaart. Gelukkig voor Achilles was er pas twee keer gewisseld. Jorn Wagener nam voor het restant plaats in het doel. Voor hem moest Flavio Andjole naar de kant komen.

De wedstrijd wordt dus uitgespeeld met 9 tegen 10, maar grote kansen worden niet meer genoteerd. Achilles boekt thuis dus weer een overwinning en is op de Hanen Weide dit seizoen nog altijd ongeslagen. Voor de volgende wedstrijd zal het echter puzzelen worden om een representatief elftal op de been te krijgen.

Koploper Noordwijk pakte de draad weer open won uit bij Smitshoek met 0-2. Ter Leede wist op de valreep te winnen op bezoek bij Argon: 1-2. Hoek wist ’s-Gravenzande zijn eerste puntenverlies van de derde periode brengen. In Zeeuws Vlaanderen werd het 2-1 voor de gastheren. SteDoCo kreeg in Gouda tegen Jodan Boys het deksel op de neus: 3-1.
Overige uitslagen: RVVH – Rijnvogels 0-2, Swift – Rijsoord 3-1, Zwaluwen – AFC 1-1.

Volgende week is Achilles Veen vrij en ook een week later hoeven de manschappen van Clemens Bastiaansen nog niet in actie te komen. Pas op 12 mei staat de volgende wedstrijd op het programma en wel in Amsterdam tegen AFC.