Achilles Veen verslaat koploper Goes voor tweede keer

Teamfoto-2023-2024

Zaterdag 27 januari mocht Achilles Veen op sportpark De Hanen Weide koploper Goes ontvangen. Trainer Dennis van der Steen moest wat sleutelen aan zijn opstelling door de afwezigheid van centraal verdedigingsduo Stephen Warmolts en Ingo van Weert. Die plaatsen werden ingevuld door Daan Wensink en Melle Mandemakers. Laatstgenoemde mocht ook de aanvoerdersband dragen. Op het middenveld was onder andere een basisplaats voor nieuwkomer Kevin Vermeulen.

De wedstrijd begon met veel balbezit voor de gasten uit Zeeland, maar tot echte kansen kwamen ze nog niet. Wel lukte het Achilles Veen een aantal keren gevaarlijk te worden in de tegenstoot. In de 17e minuut was de eerste kans voor Jochem Scheij. Hij werd met een steekpass diep gestuurd door Pim Goossens, maar oog in oog met de Zeeuwse doelman schoof Scheij de bal net naast.

In de 19e minuut is Goes voor het eerst gevaarlijk, maar de inzet belandt op de vuisten van doelman Jan Schimmel en in de 26e minuut komt Kevin Vermeulen alleen voor de goal na goed doorkoppen van Pim Goossens, maar ook hem lukt het niet om af te ronden en stuit op de keeper.

Vlak voor de rust nog een kansje voor Thomas de Man die voorlangs schiet en ook Goes is nog een keer gevaarlijk, maar zij vinden wederom doelman Jan Schimmel op hun weg naar de openingstreffer.

In de 50e minuut denkt Achilles Veen wel op voorsprong te komen, maar de goal van Daan Wensink wordt afgekeurd vanwege buitenspel. Na de spelhervatting heeft Achilles Veen echter snel weer de bal en Thomas de Man kan de voorzet geven en spits Pim Goossens kopt de 1-0 binnen!

Vanaf dat moment gaat Goes met nog meer druk vooruit voetballen en de Veense voorsprong blijft dan ook niet lang staan. In de 59e minuut komt Goes namelijk op gelijke hoogte doordat Sjoerd Verhulst van dichtbij een voorzet binnen kan tikken.

In de 67e minuut probeert Jochem Scheij Achilles Veen weer op voorsprong te brengen met een afstandsschot, maar zijn inzet gaat net over. Drie minuten later een grote kans voor Goes, maar deze wordt voorlangs geschoten.

Richting het einde van de wedstrijd lijkt Achilles Veen de wedstrijd uit te willen voetballen en zo genoegen te nemen met een punt, maar wanneer in de extra tijd een hoekschop genomen mag worden komen toch de ‘koppers’ naar voren.

De hoekschop wordt kort genomen, maar vanaf de achterlijn wordt de bal toch voorgegeven door de ingevallen Nikki Baggerman. Melle Mandemakers moet een paar stapjes terug doen, maar weet de bal toch met een boogje over de keeper te koppen en zo Achilles Veen de overwinning te bezorgen! Eindstand: 2-1

Een samenvatting van de wedstrijd is HIER te bekijken.

Jan Schimmel, Luca den Heijer, Daan Wensink, Melle Mandemakers, Ayrton Statie (85’ Tim van Broekhoven), Fabian Korporaal, Kevin Vermeulen, Jeroen Sterrenburg (80’ Glenn Kools), Jochem Scheij, Pim Goossens (85’ Nikki Baggerman), Thomas de Man

Achilles Veen deed dit weekend goede zaken. Runner-up Dongen werd in Best tegen nummer 3 Best Vooruit op een 1-0 nederlaag getrakteerd en nummer 5 UDI ‘19/CSU wist op bezoek bij hekkensluiter Kruisland ook geen punten te pakken: 1-0. Daarmee staat Achilles Veen nu op de vierde plaats met een achterstand van 4 verliespunten op Goes, Dongen en Best Vooruit.
Overige uitslagen: SV Venray – EVV Echt 3-1, Nemelaer – Halsteren 3-4, HVCH – Orion 0-1, Nuenen – Wittenhorst 5-0 en Unitas ’30 – Juliana ’31 1-1.

Zaterdag 3 februari speelt Achilles Veen uit bij Juliana ’31 in Malden. De wedstrijd begint om 18:00 uur!