Voorbeschouwing Achilles Veen – Goes

Teamfoto-2023-2024

Afgelopen zaterdag werd de competitiehervatting uit tegen Orion nog afgelast, maar zaterdag zal het thuis tegen Goes toch gaan gebeuren. De eerste wedstrijd na de winterstop is voor Achilles Veen dus een weerzien met koploper Goes.

Aan het begin van de competitie (tweede wedstrijd van het seizoen) werd Goes in Zeeland nog verslagen door een effectief Achilles Veen met 3-4 mede door een hattrick van Jens Verschuren. In het vervolg van de competitie bleef die effectiviteit aan Veense kant wat achter, maar de Zeeuwen gingen vrolijk door met scoren. Dit heeft er toe geleid dat Goes op dit moment koploper is in de Vierde Divisie C met maar liefst 54 treffers voor. Achilles Veen staat op de vierde plaats met een wedstrijd minder gespeeld en een achterstand van 10 punten. De groenwitten kwamen in 15 wedstrijd tot ‘slechts’ 28 treffers waarvan er ook nog eens 8 zijn gescoord in de laatste thuiswedstrijd tegen Venray.

Op 13 januari speelde Achilles Veen ook nog in de vierde ronde van de Districtsbeker en toen werd RFC met 7-3 verslagen. Hopelijk kan Achilles Veen zaterdag thuis tegen Goes de effectiviteit van de laatste wedstrijden doorzetten en het op deze manier de koploper opnieuw lastig maken.

Goes speelde afgelopen weekend wel een competitiewedstrijd en deed dat zeer overtuigend door thuis met 6-0 te winnen van Unitas ’30.

De wedstrijd begint zaterdag op De Hanen Weide uiteraard om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Erik ter Brake. Hij wordt daarbij geassisteerd door Olaf Lamers en Hugo Witjes.
Mees van Tilborg is de Pupil van de Week! Mees speelt in de JO11-2 en voorspelt een 3-1 overwinning voor Achilles Veen!