Achilles Veen verliest van counterploeg Capelle

Zaterdag 7 september speelde Achilles Veen zijn eerste thuiswedstrijd voor de competitie. Over de gehele wedstrijd gezien was misschien wel 75 procent van het balbezit voor de groen-witten, maar Capelle ging er toch met de punten vandoor. Eindstand 1-2.

John Karelse besloot zowel zijn basisopstelling als zijn bank ongewijzigd te laten ten opzichte van de wedstrijd in Spijkenisse vorige week. Maar waar vorige week Achilles Veen wat overdonderd was door het aanvallende spel van Spijkenisse leek het er nu op dat Capelle wat was geschrokken van de Veense aanvalsdrift. Achilles Veen ging namelijk meteen van start met veel druk naar voren. Dit leidt een schot van Teun Sebregts in de zesde minuut, maar dit bleek een vrij makkelijke prooi voor de Capelse doelman. In de twaalfde minuut is het Diego Meerveld die dan al voor de derde keer gevaarlijk naar binnen trekt vanaf links en uithaalt vanaf de rand van het strafschopgebied. Zijn schot wordt aangeraakt door een verdediger en lijkt het net te gaan vinden, maar ok nu weet de doelman katachtig te redden. Die redding leidt tot een hoekschop en wanneer die wordt afgeslagen kan Achilles Veen in de daarop volgende counter al de 0-1 incasseren die overigens briljant wordt binnengeschoten.

Achilles Veen laat zich nog niet echt van de wijs brengen en blijft de aanval zoeken. Vooral Diego Meerveld is een plaag voor zijn directe tegenstander en weet regelmatig gevaarlijk te worden. Na ruim een half uur spelen is het echter wederom Capelle dat tot scoren komt. Wanneer de bal over de zijlijn gaat vlagt de assistent voor een inworp voor Achilles, maar de scheidsrechter wijst de andere kant op. Er ontstaat wat verwarring en Capelle profiteert en combineert door de Veense verdediging en ook de 0-2 is weer een mooi doelpunt.

Vlak voor de rust kan Achilles Veen eindelijk wat terug doen. Wanneer Diego Meerveld wederom zijn tegenstander uitspeelt en de bal richting tweede paal voor geeft is het Rémon Koenen die alweer zijn derde van deze competitie binnen kopt. Dat brengt de ruststand op 1-2.

De tweede helft is er een van eenrichtingverkeer. Capelle beperkt zich enkel tot verdedigen en dit gaat ze behoorlijk goed af. Achilles Veen weet maar moeilijk de gaten te vinden. John Karelse brengt uiteindelijk 3 extra aanvallers voor 2 middenvelders en een verdediger, maar ondanks kansen voor onder andere Sen Aerts, Rémon Koenen en Diego Meerveld weet Achilles Veen het net niet meer te vinden. Achilles Veen had het vandaag verdiend om met een resultaat van het veld te stappen, maar de aanvalsdrift werd niet beloond tegen een Capelle dat met de 1-2 eigenlijk veel te veel kreeg.

Jamil Kools, Sem van der Pijl, Maarten Boddaert, Vincent van Hoof, Berry Sonnenschein (81’ Kevin van Kempen), Theo Martens, Teun Sebregts (64’ Niek Wilborts), Ayden Kuijpers (77’ Thomas de Man), Rémon Koenen, Sen Aerts, Diego Meerveld

Sportlust ’46 laat er geen gras over groeien. Thuis werd met 5-0 gewonnen van Rijsoord en de Woerdenaren gaan aan de leiding met 6 punten uit 2 wedstrijden en een doelsaldo van 9 voor en 0 tegen. Mede koplopers zijn Jodan Boys (met 1-2 gewonnen bij Achilles ’29) en Capelle.
Overige uitslagen: SC Feyenoord – AZSV 0-2, Smitshoek – ’s-Gravenzande 3-0, Zwaluwen – DUNO 3-2, FC Rijnvogels – ARC 0-0, DHSC – Spijkenisse 5-3

Zaterdag 14 september speelt Achilles Veen om 15:00 uur de uitwedstrijd tegen DUNO uit Doorwerth