Voorbeschouwing Achilles Veen – Capelle

Zaterdag 7 september staat voor Achilles Veen de eerste thuiswedstrijd voor de competitie op het programma. De gasten op De Hanen Weide zijn dan vv Capelle uit Capelle aan den IJssel.

Afgelopen zaterdag werd de competitie afgetrapt. De aftrap voor Achilles Veen was zeker niet onverdienstelijk met een knappe 3-1 overwinning in en tegen Spijkenisse. De aanvallers Sen Aerts (1x) en Rémon Koenen (2x) waren trefzeker en het vertoonde spel in de tweede helft moet vertrouwen geven voor aanstaande zaterdag.

Ook Capelle is de competitie begonnen met een overwinning. Thuis ontmoette het hoofdklasse-debutant DHSC uit Utrecht. De ploeg, met onder andere Rodney Sneijder in de gelederen, werd met 2-1 verslagen.

Vorig seizoen wist Capelle zich na een knappe eindsprint net te handhaven in de Hoofdklasse. Capelle wist de onderlinge thuiswedstrijd met 4-2 te winnen. Achilles Veen deed in januari bij de  thuiswedstrijd (de eerste wedstrijd met interim-trainer Van Bijsterveld op de bank) hetzelfde en legde Capelle met 4-2 over de knie. Die wedstrijd gold voor Achilles Veen als een soort wederopstanding, omdat het (eind januari) de eerste overwinning was sinds november.

De wedstrijd van zaterdag begint uiteraard om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Sven Spaan uit Grootebroek. Hij wordt bijgestaan door de assistenten Sezgin Degirmenci en Joey Teders.

Uiteraard zal er zaterdag ook een Pupil van de Week aanwezig zijn. De beurt is aan Sofie van de Wetering. Sofie is 9 jaar speelt in de JO10 op het middenveld. Haar hobby’s zijn voetbal en tekenen en haar favoriete voetbalclub is Ajax. Haar favoriete voetballer is Frenkie de Jong en haar favoriete speler van Achilles Veen is Melle Mandemakers, omdat het haar buurjongen is. Sofie voorspelt een 3-2 overwinning voor Achilles Veen!