Achilles Veen verliest thuis van Nieuwenhoorn

Teamfoto-AV-1

Zaterdag stond voor Achilles Veen de eerste competitiewedstrijd na de winterstop op het programma. Met de inbreng van twee nieuwelingen (Jesse van Baal en Fabian Korporaal) zag het veldspel er hoopgevend uit. Het resultaat viel helaas nog wel de verkeerde kant op. De gasten gingen er met een 0-2 overwinning vandoor.

Achilles Veen had, zeker in de eerste helft, een duidelijk veldoverwicht, maar wist dit nog niet echt uit te drukken in het creëren van veel kansen. Uiteraard waren er wel een paar kansen. Na een hoekschop kon Bas van Stokkom van dichtbij uithalen, maar zijn harde schot stuitte via de onderkant van de lat het veld weer in. Zo’n 5 minuten voor de rust was er nog een kansje voor Fabian Korporaal, maar zijn schot belandde recht bij de keeper in zijn handen. Tussendoor was Niewenhoorn ook nog een keer gevaarlijk geweest, maar toen werd er goed ingegrepen door Jorn Wagener.

Ook in de tweede helft in eerste instantie goed spel van de thuisploeg met al in de 48e minuut een grote kans. Jesse van Baal legt goed terug richting Fabian Korporaal, maar zijn schot gaat ruim over.

Na ruim een uur spelen komen de gasten onverwacht op een 0-1 voorsprong via een vrije trap vanaf het middenveld.

Dennis van der Steen voert dan wat aanvallende wissels door en Bas van Stokkom posteert zichzelf ook in de voorhoede. Er wordt dan wat opportunistischer gevoetbald door Achilles Veen en Nieuwenhoorn laat zichzelf terugzakken. In de 90e minuut is Niek Wilborts het dichtst bij de gelijkmaker, maar zijn pegel komt op de vuisten van de doelman. Uiteindelijk komt Nieuwenhoorn diep in de blessuretijd zelfs nog op 0-2.

Opstelling Achilles Veen
Jorn Wagener, Rico Geeroms, Mark Westerlaken (73’ Ozan Cimen), Bas van Stokkom, Mats van Huijgevoort, Nikki Baggerman, Jari Koenraat, Fabian Korporaal, Niek Wilborts, Jesse van Baal (76’ Jens Verschuren), Thomas de Man

Volgende week
Zaterdag 4 februari speelt Achilles Veen een uitwedstrijd tegen ODIN 59 in Heemskerk. De wedstrijd begint daar om 14:30 uur.