Achilles Veen 3 –> vijf wedstrijdverslagen in één keer

Het is alweer even geleden maar ook de verslagen van Veen 3 komen uit de winterslaap. Vandaag deze keer vijf (korte) verslagen van de afgelopen wedstrijden. Toevallig of niet maar allemaal tegen ploegen uit de provincie Gelderland.

Op zaterdag 5 november mocht Veen aantreden tegen het toen nog puntloze én doelpuntloze Well 4. Veen 3 kwam slecht voor de dag. Het begon al met het feit dat de helft van de jongens uit de groepsapp niet konden waardoor er aanvulling nodig was vanuit Veen 4 en Veen 5 (waarvoor nog dank). Daarnaast dacht men op het veld ‘wel even te winnen’. Dat was dus niet zo. Veen 3 kwam nog wel op voorsprong via een terechte penalty, gescoord door Arjan ‘el capitan’ Klop. Na rust kwam Well 4 verrassend terug in de wedstrijd vanuit een corner waarbij door een speler van Veen 3 gebukt werd zodat de Wellenaer vrij kon inkoppen. Verder werd in de tweede helft een loepzuivere pingel onthouden aan Veen 3, belande de bal op de paal en lat maar wilde uiteindelijk niet in het netje.

Conclusie: een 1 – 1 gelijkspel door halfslachtig en lamlendig optreden van Veen 3 en heldhaftig spel van Well 4, hierdoor morste het 3e elftal van Veen thuis dure punten.

 

Na het puntverlies tegen Well 4 mocht het 3e van Veen de week erop (12 november) wederom aantreden tegen een Gelderlandse ploeg te weten Kerkwijk 4.  We wilden ons revancheren van het domme puntverlies tegen Well 4 en dat lukte met verve. In de punt van de aanval versterkt met Mathijs den Dekker van Veen 2 hielp het de ploeg om een kapstok en aanspeelpunt te hebben in de spits. Kerkwijk 4 werd bij tijd en wijlen van het kastje naar de muur gespeeld. Veen 3 liet het lederen speelobject makkelijk van voet tot voet gaan en kwam eigenlijk niet in de problemen. Enige gevaarlijke moment was een te harde terugspeelbal van Ruben ‘Pablito’ Burghout die bijna goalie Nano ‘Bally’ van Ballegooijen verraste. De doelpunten kwamen op naam van Gerrold ‘Mourinho’ Burghout, Mathijs den Dekker, Ruben Burghout en William ‘trouwe loebas’ Vos.

Conclusie: Overwinning met 0 – 4 en drie dik verdiende punten mee terug in de tas richting Veen, dit op basis van goed veldspel en teamspirit.

 

Hierna was Veen 3 twee weekjes vrij. Op zaterdag 3 december mocht Veen 3 wederom aantreden in Gelderland tegen een geduchte tegenstander te weten Nivo Sparta 10.  Dit in Siberische omstandigheden, denk hierbij aan vrieskou en een noorden wind op een achteraf veldje. De tegenstander is een goede stugge ploeg met een paar aardige voetballers in de gelederen. Veen 3 speelde wederom een prima partij. Jammer genoeg lagen iedere keer persoonlijke fouten ten grondslag aan de tegendoelpunten, een soort van vervroegd sinterklaasfeest.  Door laten we zeggen miscommunicatie tussen de centrale verdediger en keeper werd door beiden niet ingegrepen en kon de Bommelse spits vrij intikken. Zoals gezegd speelde Veen 3 echt goed voetbal. Een vrije trap op de rand van de 16 werd opgeëist door zelfbenoemde vedette (of is het vette) Peter ‘Beckenbauer’ van Helden. Met zijn fenomenale linkervoet schoot hij de bal onhoudbaar in de linker kruising buiten bereik van de goed keepende doelman. Het arsenaal aan fantastische goals was nog niet op. Johan ‘nieuwe daddy’ Vos schoot een corner rechtstreeks achter de verbouwereerde keeper. Dat het toeval was bleek wel bij zijn volgende corner die knullig over de achterlijn ging nog voordat hij de 5 meter had bereikt.

Helaas was het daarna weer pakjesmiddag bij Veen. Weer werd er (ditmaal links) achterin vrij baan gegeven aan een aanvaller die zo vrij kon voorzetten en zo de 2 – 2 liet aantekenen. Vlak na rust ging het weer mis voor Veen 3. Centraal achterin liepen de verdedigers elkaar in de weg waardoor de spits vrij kon doorlopen en de 3 – 2 aantekenen. Hierna was het de beurt aan Nick ‘granaatscherf’ Bouman. Eerst scoorde hij via een mooie solo de 3 – 3. Op zijn Duits werd de terechte overwinning uiteindelijk toch binnen gesleept. 10 seconden voor tijd was daar Nick ‘kersje’ Timmermans die de achterlijn haalde en de bal terugtrok op Nick, met een vreemde voetbeweging wist hij de bal tegen de touwen te werken: 3 – 4.

Conclusie: door vechtlust en doorzettingsvermogen werden drie hele belangrijke punten uit het Bommelse vuur gesleept.

 

Wederom in de barre kou mocht op zaterdag 10 december thuis worden aangetreden tegen de toen nog ongeslagen koploper GVV’63 4 uit Gameren, u leest het al, wederom een Gelderlandse ploeg. We stonden gelukkig compleet aan de aftrap maar het veld was niet best, zelfs een beetje bevroren en het was net als de week ervoor bizar koud. Antarctica was er niks bij. Veen 3 speelde desondanks uitermate goed en verzorgd voetbalspel. Gameren kwam er eigenlijk simpel gezegd niet aan te pas. Binnen no-time stond het voor rust 3 – 0 op het scorebord via Arjan Klop (dubbelslag) en  William ‘spien’ Vos.

Na rust ging Veen 3 vrolijk verder. Via een merkwaardig moment mocht Gerrold Burghout de 4 – 0 binnenschieten. De grens stond met een stalen gezicht te vlaggen voor buitenspel daar waar dit nooit het geval kon zijn. De Gamerense spelers werden hierdoor helemaal leip en kwamen in opstand tegen de scheids, dit terwijl het weldegelijk een loepzuiver en geldig doelpunt was. Hierna mocht Gameren een ere treffer maken om de stand op 4 – 1 te brengen. Een minuut of 15 a 10 voor tijd kreeg Veen 3 nog een penalty na een overtreding op Ruben Burghout. De scheids floot ook maar toen was het helemaal klaar voor de zwaar gefrustreerde GVV’ers. Die waren niet gewend om te verliezen en al helemaal niet zo afgetekend. Besloten werd om de goede vrede te bewaren en in overleg met alle drie de partijen om de pingel terug te draaien en meteen maar af te fluiten zodat de ploegen van een welverdiende lange winterstop konden gaan genieten.

Conclusie: door de 4 – 1 overwinning op voormalig koploper Gameren was ineens Veen 3 de nieuwe koploper en hierdoor ook ‘herbstmeister’ bij het ingaan van het winterreces.

 

Na een winterstop van 7 weken mochten de spelers van Veen 3, net als sneeuwklokjes uit de grond, weer uit hun schulpen kruipen. Op zaterdag 28 januari was het weer zover. De vijfde Gelderlandse tegenstander op rij was aan de beurt om bestreden te worden namelijk Jan van Arckel 2 uit Ammerzoden.

Er waren gelukkig veel spelers die mee wilden doen. Helaas ook een aantal die konden meedoen: Badr ‘Hari’ Laatiyaoui, Arno ‘kease’ van Loon, Johan ‘de kat’ Vos en Nick ‘Rambo’ Bouman konden om uiteenlopende redenen niet meedoen.

Op de bank begonnen Michael ‘Mikachu’ van der Velden, Gerhard ‘B100’ Boogaard en Ferdi ‘Ferra’ Kwetters.

Marco ‘Absalon’ Honcoop en Gerwin ‘123inkt.nl’ Sack werden de eerste helft uitgeleend aan Veen 4 die tekorten hadden in de manschappen en op het veld daarnaast hun kunsten vertoonden. Matthijs ‘mabu’ Burghout sloot in de rust nog aan.

Veen 3 oogde nog wat straf en stram maar kwam toch redelijk uit de startblokken. Het veldspel was zeker niet slecht, de bal ging best vlot vanuit de achterste linie naar voren maar voorin stokte het vervolgens een beetje. Gelegenheidsspits Harm ‘bakkertje’ van Ballegooijen probeerde wat hij kon maar had het moeilijk in de punt.  Toch was uitgerekend Harm het die de ban brak. Een steekpass van Roy ‘7 mijlslaarzen’ Vos kwam met enig geluk uit bij onze bonkige Harm en hij maakte het prima af.

Na rust kwam Veen 3 traditiegetrouw even wat versuft uit de startblokken. Niet geheel toevallig omdat er een keer of 4 was gewisseld om iedereen evenveel speeltijd te gunnen. Deze onachtzaamheid resulteerde in een 1 – 1 stand.

Hierna was het de beurt aan onze stoffel. Een schot van Matthijs Burghout die zoals we van hem gewend zijn fladderend aan de linkerkant startte was bijna te machtig voor de doelman van JvA. De rebound viel voor de voeten van onze troetelbeer Gerhard die met een hard schot de goalie verschalkte: 2 – 1. Zijn eerste doelpunt bij de senioren ooit gaf hij na de wedstrijd geëmotioneerd aan. Dat verklaarde ook de ongekende vreugde uitbarsting van hem net alsof hij de Nationale Postcode Loterij had gewonnen. Het leek niet op te kunnen voor hem. Een verdacht schot vanaf de rechterflank had een beter lot verdiend maar eindigde helaas op de paal. Het slotstuk was, na een aantal wissels, voor William ‘phillens’ Vos. Een hoge voorzet (hij raakte bijna de dampkring) van Roy Scootertje kwam op de kruin van William en voor hem was een koud kunstje om de doelman het nakijken te geven: 3 – 1. De wedstrijd werd professioneel uitgespeeld en de punten waren weer in de pocket.

Komende zaterdag staat de wedstrijd tegen eeuwige rivaal NOAD’32 op de rol. Hopelijk kunnen de punten thuis blijven op de Hanenweide.

Basisopstelling Veen 3: Nano van Ballegooijen, Roy Vos, Peter van Helden, Gerben Verheij en Andreas Vat, Arjan Klop, William Vos, Ruben Burghout, Huibert van Helden, Harm van Ballegooijen, Gerrold Burghout.