Dubbele voorbeschouwing Achilles Veen 1

Teamfoto-2023-2024

Deze week staan er voor Achilles Veen 1 twee wedstrijden op het programma. Aanstaande donderdag wordt er in de 1/8 finale van de Districtsbeker een uitwedstrijd gespeeld tegen competitiegenoot Dongen. Het tweede bezoek aan Dongen dit seizoen dus. De eerste ontmoeting op 9 december eindigde in een 2-0 overwinning voor de Dongenaren. Tijd voor revanche dus om de kwartfinale van de KNVB Districtsbeker te bereiken.

De Districtsbeker is voor clubs in de Vierde Divisie en lager de enige route naar plaatsing voor de TOTO KNVB Beker voorrondes. Wanneer de halve finale van de Districtsbeker wordt bereikt geeft dat recht op het spelen van de voorrondes van volgend seizoen.

De wedstrijd op Sportpark De Biezen begint donderdag om 20:15 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Sourish Ramcharan. Hij wordt daarbij geassisteerd door Peter Heuts en Stefan van Zundert.

Sportpark De Biezen
Min. Goeselinglaan 1A
5103 BH  DONGEN

Aanstaande zaterdag wacht Achilles Veen in de laatste speelronde van de tweede periode een uitwedstrijd tegen Wittenhorst. Voor Achilles Veen staat er door het verlies tegen Halsteren afgelopen zaterdag voor de tweede periode niets meer op het spel, maar punten blijven natuurlijk wel belangrijk om in de stand aansluiting te houden met de bovenste plaatsen.

Wittenhorst draaide in de eerste periode aardig mee en eindigde daarin met 14 punten op de zesde plaats. De tweede periode hebben de Limburgers het een stuk lastiger met 7 behaalde punten uit 9 wedstrijden. Daarmee is de club in de totaalstand naar de twaalfde plaats gezakt. Afgelopen zondag werd er wel op bezoek bij Unitas ’30 met 1-3 gewonnen. De heenwedstrijd in Veen was er voor Achilles Veen één om snel te vergeten. De groenwitten kregen voldoende kansen, maar wisten niet te scoren. De gasten loerden op de counter en wisten met 0-1 te winnen.

De wedstrijd begint zaterdag in Horst om 18:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Christiaan Donners. Hij wordt daarbij geassisteerd door Burak Misir en Jesper van Ham.

Sportpark Ter Horst
Witteburgweg 3
5961 NJ HORST