Achilles Veen verliest eerste finalewedstrijd bij Smitshoek

Teamfoto-2023-2024

Achilles Veen 1 moet aanstaande zaterdag op De Hanen Weide aan de bak om een 1-0 verliespartij op bezoek bij Smitshoek te herstellen.

Woensdag werd er om 19:00 uur afgetrapt in Barendrecht en Dennis van der Steen had wat moeten ‘sleutelen’ aan zijn opstelling, omdat potentiële basisspelers Jeroen Sterrenburg en Ayrton Statie niet op tijd aanwezig konden zijn. Glenn Kools en Tim van Broekhoven vulden deze gaten overigens goed in!

Achilles Veen gooide in de opengingsfase meteen veel energie in de wedstrijd en was dan ook duidelijk de bovenliggende partij. Al in de tweede minuut was Achilles Veen gevaarlijk. Een kopbal uit een hoekschop werd gekeerd door de doelman. Stephen Warmolts dacht vallend de 0-1 nog binnen te tikken, maar de bal glipte net niet hard genoeg onder de keeper door, waardoor deze de bal nog net voor de lijn kon pakken. In de 6e minuut opnieuw gevaar uit een hoekschop. Nu was de kopbal van Melle Mandemakers niet goed genoeg om het de doelman lastig te maken.

In de 22e minuut is Achilles Veen het dichtst bij een voorsprong. Van net buiten de ‘zestien’ haalt Fabian Korporaal uit, maar hij ziet zijn inzet via de binnenkant van de paal terug het veld in komen.

Daarna neemt Smitshoek het heft in handen en dringt Achilles Veen terug naar de eigen helft. Na 26 minuten spelen resulteert dat al in het eerste gevaar, maar de voorzet vanaf de linker kant wordt gemist. In de 30e minuut is het wel raak. Via een aanval, opnieuw over links, wordt nu wel doeltreffend afgerond. Op slag van rust probeert Pim Goossens met een kopbal op aangeven van Jochem Scheij nog wat terug te doen, maar zijn poging gaat ruim over.

In de openingsfase van de tweede helft gaat Achilles Veen opnieuw op zoek naar een doelpunt. Eerst is Pim Goossens gevaarlijk uit een voorzet van Jari Koenraat, maar een verdedigend been voorkomt de gelijkmaker. In de 51e minuut is de grootste kans voor Fabian Korporaal. Hij kan uithalen vanaf een meter of 10 na terugleggen van Pim Goossens, maar hij mikt net naast.

Daarna wordt Smitshoek weer gevaarlijker en moet Jan Schimmel een aantal keren handelend optreden om de achterstand niet groter te laten worden. In de 71e minuut draait Pim Goossens bijna een voorzet van Daan Wensink in de kruising, maar zijn inzet gaat net voorlangs.

Achilles Veen is ook niet bij machte om er een gevaarlijk slotoffensief uit te gooien en ook in de slotfase zijn de grootste kansen voor de thuisploeg. Zo eindigt de wedstrijd in 1-0 voor Smitshoek.

Aanstaande zaterdag om 15:30 uur zullen beide ploegen opnieuw de degens kruisen. Deze wedstrijd wordt echter op onze eigen Hanen Weide gespeeld. Met het thuispubliek massaal achter de Veense ploeg moet het mogelijk zijn om Smitshoek te verslaan en daarmee te promoveren naar de Derde Divisie. We rekenen op jullie komst!