Voorbeschouwing Smitshoek – Achilles Veen

Teamfoto-2023-2024

Woensdag 5 juni speelt Achilles Veen 1 in de finale ronde van de nacompetitie eerst de uitwedstrijd tegen vv Smitshoek. De ploeg uit Barendrecht kunnen we gerust een ‘oude bekende’ noemen. In de afgelopen jaren heeft de Veense hoofdmacht verschillende keren de degens gekruist met de oranjehemden uit Barendrecht.

De resultaten tegen Smitshoek waren wisselend. In het vorige seizoen (2022/2023) troffen beide ploegen elkaar voor het laatst. Achilles Veen wist zich dat seizoen maar net veilig te spelen in de voorlaatste speelronde tegen WNC. Tegen Smitshoek, dat het dat seizoen goed deed met een derde plaats, werd de uitwedstrijd met 2-1 verloren. Thuis eindigde de wedstrijd in 0-0. Daarvoor kwamen beide ploegen elkaar ook 1 maal tegen in de door Corona afgebroken seizoenen. In 2020 werd het in Barendrecht 3-6 voor Achilles Veen (door onder andere 4 treffers van Thomas de Man) en in 2021 wist Smitshoek weer met 1-2 te zegevieren op De Hanen Weide.

Dit seizoen wist Smitshoek in de Vierde Divisie B beslag te leggen op de tweede periode en eindigde op de ranglijst als vierde. Tijdens de laatste periode van 10 wedstrijden werden slechts 9 punten gehaald, maar gezien het resultaat tegen AWC uit Wijchen in de vorige ronde van de nacompetitie hebben de Barendrechters op tijd de rug gerecht. In Barendrecht speelde beide ploegen met 1-1 gelijk, maar op bezoek in Wijchen wist Smitshoek met 0-2 te zegevieren.

Achilles Veen bereikte overtuigend de finale van de nacompetitie door tweemaal verdiend te winnen van Westlandia. De winnaar van de derde periode in dezelfde competitie als Smitshoek. Op bezoek in Naaldwijk werd het al 0-3 en afgelopen zaterdag werd het klusje thuis geklaard met een 2-0 overwinning.

Zoals altijd in een finale van de nacompetitie zullen er twee ploegen in vorm tegenover elkaar staan. We zullen niets cadeau krijgen en de mannen van Dennis van der Steen rekenen uiteraard ook op jullie komst naar Barendrecht waar woensdag om 19:00 uur al wordt afgetrapt!~

Sportpark Smitshoek
Smitshoekse Baan 25
2993 BZ  BARENDRECHT