Voorbeschouwing Achilles Veen – SV Venray

Teamfoto-2023-2024

Aanstaande zaterdag (7-10) staat er voor Achilles Veen 1 weer een thuiswedstrijd op het programma in de zevende speelronde van de Vierde Divisie C. Tegenstander op de Hanen Weide is het Limburgse SV Venray. Venray is een behoorlijke vereniging met (volgens Wikipedia) 1.400 leden. Het standaardelftal heeft altijd zijn wedstrijden afgewerkt op de zondag en door de jaren heen geregeld op het hoogste amateurniveau. Dit seizoen begon de Limburse formatie net al te best, maar de afgelopen twee speelrondes werden er zes punten bij geschreven. Afgelopen zondag werd zelfs met 7-0 gewonnen van Unitas ’30. Dat brengt Venray op een tiende plaats met 7 punten uit 6 wedstrijden.

Achilles Veen heeft 4 punten meer en staat op de vijfde plaats met een achterstand van 2 punten op koplopers Goes, UDI ’19 en Wittenhorst. Afgelopen zaterdag speelde de groen-witte formatie van Dennis van der Steen de uitwedstrijd tegen UDI ‘19/CSU. Achilles Veen speelde wat behoudender dan we gewend waren en had het vooral de eerste helft lastig tegen een aanvallender UDI ’19. De groenwitten, kwamen in de eerste helft nog wel op voorsprong, maar dat was van korte duur. In de tweede helft kwam Achilles Veen wat meer aan voetballen toe en in de slotfase had Thomas de Man zomaar nog de wedstrijd in Veens voordeel kunnen beslissen. Dat zou overigens gezien de hele wedstrijd niet terecht zijn geweest.

Als Achilles Veen aanstaande zaterdag de drie punten in Veen weet te houden, blijft er in ieder geval aansluiting met de bovenste plaatsen. Bij verlies kan het zomaar zijn dat er ook naar beneden gekeken moet worden. Veel ploegen lijken namelijk weinig voor elkaar onder te doen en we worden steeds verrast door de uitslagen met regelmatig veel doelpunten. We hopen uiteraard zaterdag op Sportpark De Hanen Weide ook getrakteerd te worden op een mooie pot voetbal en natuurlijk op steun van onze aanhang, die ook in steeds grotere getalen aanwezig is bij de uitwedstrijden van ons vlaggenschip.

De wedstrijd tegen SV Venray begint zaterdag, zoals we dat in Veen gewend zijn, om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Remon Tulen. Hij wordt hierbij geassisteerd door Stan van Doren en Brett van Ool.

Uiteraard zal er ook weer een Pupil van de Week aanwezig zijn. De eer is deze zaterdag aan Siman Jadid. Siman is 10 jaar en speelt in de JO12-1. Hij speelt het liefste als spits en voorspelt voor Achilles Veen – SV Venray een 2-0 overwinning voor de groenwitten!