Achilles Veen sleept punt uit het vuur in Doorwerth

Teamfoto zonder tekst

Achilles Veen ging wellicht wat euforisch op pad richting Doorwerth voor de confrontatie met DUNO. Afgelopen woensdag legden de ‘groen-witten’ namelijk een geweldige pot op de mat tegen Unitas en plaatste zich daarmee voor de tweede ronde van de KNVB beker. Zaterdag werden de mannen van trainer John Karelse echter weer met beide voetjes op de grond gezet. Achilles Veen had het lastig op het zware grasveld in Doorwerth en sleepte pas in de extra tijd een gelijkspel uit het vuur.

Trainer John Karelse kon niet beschikken over de zieke Rémon Koenen. Voor hem in de plaats stond Jay-Jay Meierdres op rechts buiten. Verder was de opstelling ongewijzigd ten opzichte van afgelopen woensdag.

Zoals eerder vermeld had Achilles Veen het behoorlijk moeilijk op het zware grasveld in Doorwerth en was het in het eerste half uur hoofdzakelijk DUNO dat balbezit had. De thuisploeg deed er echter niet heel veel bijzonders mee en zo was het toch Achilles Veen dat de beste kansjes kreeg. Het eerste gevaar kwam in de vierde minuut wel van DUNO. De spits schoot uit de draai echter ruim over.

Thomas de Man werd heel lullig door de scheidsrechter op de bon geslingerd voor een onschuldige en onbewuste handsbal op het middenveld en toen even later diezelfde Thomas de Man fors van achteren werd neergeschopt verzuimde de leidsman een kaart te trekken. Even later wel weer gevaar van Achilles Veen. Het was Thomas Schilders die zelf knap de bal veroverde en zichzelf een grote kans verschaft. Hij schiet echter wild over.

Na een klein half uur spelen volgt een spervuur aan kansen voor Achilles Veen dat ineens wat beter in zijn spel komt. Eerst wordt een schot van Teun Sebregts door de doelman gekeerd, een kopbal van Maarten Boddaert gaat naast, Jay-Jay Meierdres stuit op de doelman, Teun Sebregts probeert tevergeefs de keeper met een lobje te verschalken en Maarten Boddaert kopt een goede voorzet van Jay-Jay Meierdres over. Vlak voor de rust is er aan de ander kant ook nog gevaar. Een afstandsschot gaat via de bovenkant van de lat over.

Kort na de rust is er meteen een grote kans voor de gastheren. Jordy Zielschot was al geklopt, maar Glenn Kools kon nog redding brengen op de doellijn. In de 53e minuut is het echter toch raak voor de thuisploeg. Er is wel een strafschop nodig die wat ongelukkig wordt veroorzaakt door aanvoerder Thijs van den Berg, die overigens later in de wedstrijd geblesseerd het veld moest verlaten. Zo staat er 1-0 op het niet aanwezige scorebord en moet Achilles Veen op jacht naar de gelijkmaker.

Die gelijkmaker wordt ook naar gezocht, maar het spel is zo slordig dat er heel moeilijk nog goede kansen worden gecreëerd. We moet eerste Jordy Zielschot nog een keer knap handelend optreden om een grotere achterstand te voorkomen.

Vanaf de 80e minuut gaat Achilles Veen met invallers Gino Dix en Ousmane Traore wat opportunistischer spelen en komen er wel wat kansen. Eerst Traore die gevaarlijk de ‘zestien’ in dribbelt, maar wild naast schiet. Daarna een kopkans voor Gino Dix die via het hoofd van een tegenstander naast gaat. In de eerste minuut van de extra tijd nog een grote kans voor Ousmane Traore die de bal op de keeper puntert en tussendoor was er nog ongeveer zes keer appèl voor ‘hands’ in het strafschopgebied dat steevast door de scheidsrechter werd weggewuifd. Maar Achilles Veen blijft druk zetten en aandringen en wordt dan in de 93e minuut toch beloond met een mooie goal van Ousmane Traore die de bal vanaf de rechter kant met zijn rechter hard in de verre hoek schiet. Op de valreep nog een punt gered!

Jordy Zielschot, Rico Geeroms, Thijs van den Berg (75’ Mats van Huijgevoort), Maarten Boddaert, Vincent van Hoof, Teun Sebregts, Niek Wilborts, Glenn Kools, Jay-Jay Meierdres (69’ Ousmane Traore), Thomas Schilders (69’ Gino Dix), Thomas de Man

Achilles Veen is op de ranglijst een plaatsje gezakt door de overwinning van DHSC op Achilles ’29. Het werd 4-2 op sportpark Wesley Sneijder. Rijnvogels wist de koppositie knap te behouden door bij Feyenoord met 0-1 te winnen.
Overige uitslagen: Spijkenisse – Smitshoek 0-3, Capelle – Scherpenzeel 4-2, ARC – Rijsoord 3-1, Poortugaal – Jodan Boys 1-3 en Zwaluwen – ’s-Gravenzande 6-3.

Zaterdag 6 november wacht Achilles Veen een thuiswedstrijd tegen sv Poortugaal. Er wordt om 14:30 uur afgetrapt op Sportpark De Hanen Weide.