Achilles Veen loot wederom een thuiswedstrijd voor de TOTO KNVB beker

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag avond laat werd er op ESPN live geloot voor de tweede ronde van de KNVB beker waarvoor Achilles Veen zich plaatste door in de eerste ronde thuis Unitas te verslaan met 4-0.

Het balletje met ons logo erin werd al als derde uit de grote schaal gevist en dat betekende dus een thuiswedstrijd. Uit het vierde balletje kwam het logo van zaterdag derde divisionist DVS ’33 uit Ermelo.

Beide ploegen hebben in een ver verleden ooit eerder tegen elkaar gespeeld. In het seizoen ‘94/’95 waren beide ploegen actief in de zaterdag eerste klasse B. Toen het hoogste niveau in het zaterdag amateurvoetbal. Achilles Veen was toen lang in de race voor de titel die helaas in de laatste speelronde aan streekgenoot Kozakken Boys moest worden gelaten. De onderlinge duels met DVS ’33 eindigden in Veen in een 3-1 overwinning voor de ‘groen-witten’ en in Ermelo stond na 90 minuten 1-1 op het scorebord.

Gekeken naar de kansen om bij de laatste zestien te komen zal de loting aan beide kanten niet als ongunstig gezien worden, al zal derde divisionist DVS ’33 uiteraard als favoriet gezien worden voor het bereiken van de volgende ronde. De ploeg uit Ermelo zal uiteraard liever een thuiswedstrijd geloot hebben, maar zal ongetwijfeld vol vertrouwen richting Veen komen. Het is door deze loting dan ook een zekerheid dat er in de 1/8 finales minimaal nog 1 amateurclub zal zitten. John Karelse staat in ieder geval voor een mooie uitdaging om zijn ploeg op deze wedstrijd voor te gaan bereiden.

De wedstrijd wordt gespeeld op 14, 15 of 16 december. Dat zal voor Achilles Veen ook meteen de laatste wedstrijd voor de winterstop zijn.