Achilles Veen schrijft clubgeschiedenis tegen Unitas

achuni

De jeugd had zich uitgeleefd met het maken van spandoeken. Er waren zo’n 750 toeschouwers naar de Hanen Weide getrokken. De TOTO had de wedstrijd geblokkeerd vanwege het hoge aantal inzetten en het vuurwerk bij de opkomst was ook niet mis. Oftewel, Veen was klaar voor de bekerkraker tegen derde divisionist Unitas uit Gorinchem. Inzet van de wedstijd: een plaats in de tweede ronde van de KNVB beker en dat zou voor beide clubs een primeur in de clubhistorie betekenen.

De ploeg van John Karelse kwam in de competitie nog amper tot echt goed voetbal, maar speelde woensdag tegen Unitas alle blaam van zich af. De tegenstander werd vanaf het begin bij de strot gegrepen. In de zesde minuut van de wedstrijd, toen het vuurwerk net was afgelopen, was er al de eerste grote kans voor Achilles Veen. Niek Wilborts schoot echter vanaf een meter of elf hoog over.

Even later kwam er ook wat gevaar van Unitas, maar echt moeilijk maakten de Gorinchemers het niet voor doelman Jordy Zielschot. In de 27e minuut is het wel raak voor de thuisploeg. Rémon Koenen wordt door Vincent van Hoof vrij gespeeld. De aanvaller kapt zijn man uit en krult de bal keurig binnen voor de openingstreffer.

Vlak voor rust nog een kopbal van Maarten Boddaert uit een hoekschop die recht op de keeper gaat en een pegel van Vincent van Hoof op de vuisten van de doelman. Wanneer er eigenlijk gewacht wordt op het rustsignaal is het toch nog Rémon Koenen die nog eens toeslaat. Dit keer maakt hij op aangeven van Thomas de Man de 2-0!

In de tweede helft verandert er niets aan het spelbeeld. Het is nog steeds Achilles Veen dat de aanval zoekt en Unitas heeft evenals in de eerste helft regelmatig de bal, maar doet daar bijzonder weinig mee. De tweede helft is 11 minuten oud als de score door Achilles Veen wordt uitgebreid. Rémon Koenen is deze keer de aangever en de afmaker is Teun Sebregts. Ruim een kwartier voor tijd doet ook verdediger Rico Geeroms nog een duit in het zakje. Hij maakt er knap 4-0 van!

In het verdere verloop van de wedstrijd komt er nog een kansje voor de ingevallen Gino Dix om er 5-0 van te maken, maar hij schiet ruim over. Na niet al te veel extra tijd wordt er gefloten voor het einde van de wedstrijd en Achilles Veen kan zich gaan verheugen op de loting voor de tweede ronde en mag hopen op een leuke tegenstander uit het betaalde voetbal. De loting zal aanstaande zaterdag plaatsvinden.

Jordy Zielschot, Rico Geeroms, Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Vincent van Hoof, Teun Sebregts, Niek Wilborts, Glenn Kools, Rémon Koenen (70′ Jay-Jay Meierdres), Thomas Schilders (73’ Gino Dix), Thomas de Man (84’ Ousmane Traore)