Achilles Veen 3 pakt eerste puntjes van het seizoen

Deze keer een dubbel verslag van de afgelopen twee wedstrijden.
Twee weken geleden mocht Veen 3 aantreden uit tegen Wilhelmina’26 3, de zelfbenoemde kanaries.
De wedstrijd tegen Wilhelmina’26 gaf wederom een goed vooruitzicht. We hadden voldoende speelklare personen en zelfs nog wat wissels ook!
Zoals in de groepsapp al gekscherend werd gestuurd: paspoorten mee!
Afwezigen waren Reinier ‘witte‘ Vos, Aaziz ‘Slang’ Laatiyaoui, Badr ‘waar blijf je nou?‘ Laatiyaoui, Henry ‘ik moet een pak kopen voor een bruiloft’ Schouten, Gillian ’lange darm’ Vos, Ruben ‘de baltovenaar’ Burghout, Arno ‘kease’ van Loon, Arjan ‘enkelband’ Klop, Michael ‘mika’ van der Velden en Nano ‘kleine bally’ van Ballegooijen waren allemaal niet aanwezig en dus afwezig. Vroeg in de ochtend bereikte ons bericht dat William ‘boy in the striped pajama’ Vos ook niet mee kon spelen.
Gerhard ‘B100’ Boogaard, Gerrold ‘coach’ Burghout en Niek ‘kleine Dies’ Timmermans sloten allen pas in de rust aan in verband met andere verplichtingen. Karel van het vijfde elftal van Achilles wilde aansluiten om ons te versterken, waarvoor onze dank.
Gerben ‘ik ga mijn middag laten verpesten in Rotterdam Zuid’ Verheij moest in de rust weg om bij zijn favoriete club te gaan kijken.
Roy ‘fanatiekeling’ Vos zag tot zijn schrik op het briefje met de opstelling dat hij als reserve begon. Dat zinde hem niet en sindsdien was het beroemde briefje nergens meer te bekennen zodat het bewijs van zijn reserve rol door hem was verdoezeld.
Als keepert in de goal begon deze keer onze Peter ‘Lamprou’ van Helden.
Over de wedstrijd kunnen we redelijk kort zijn. Eerste helft wat mogelijkheden voor Veen 3, maar geen kansen. Wilhelmina 3 bakte er nog minder van in een wedstrijd die pijn deed aan je ogen. Die wisten namelijk helemaal niks te creëren. Als dieptepunt vlak voor rust viel Ad ‘niet fit’ van Ballegooijen geblesseerd uit. Die zien we voorlopig even niet meer terug op het veld is de vrees.
In de rust wat wissels al werd het spel er niet beter op. Veel overtredingen en zo mogelijk nog meer lomp balverlies aan beide kanten. Het werd wel duidelijk waarom beide ploegen in de onderste regionen van de ranglijst bivakkeren. Geen enkele speler wist zich aan de malaise te onttrekken.
Nadat Wilhelmina een vrije trap tegen de lat had geschoten was het toch nog de groen witte equipe die aan het langste eind dacht te gaan trekken, kansen voor onder andere Niek vrij voor de keeper waren niet aan hem besteed. Uit een van de corners kopte Harm ‘blieb blieb’ van Ballegooijen de bal hard door het midden op de vuisten van de keeper die met die redding een puntje voor zijn ploeg binnensleepte. Hoogtepunt de tweede helft was een ongekende ziekenhuisbal van Andreas waarna hij meteen gewisseld werd. Eindstand 0 – 0.
Basisopstelling Veen 3:
Peter van Helden, Marco Honcoop, Nick Bouman, Gerben Verheij, Gerwin Sack, Harm van Ballegooijen, Ad van Ballegooijen, Matthijs Burghout, Huibert van Helden, Johan Vos en Andreas Vat.

Afgelopen zaterdag stond de inhaalwedstrijd thuis tegen SSC’55 op het programma. Na een zeer sterkte beginfase van Veen 3 en daarna een mindere fase mocht een eindstand van 3 – 3 genoteerd te worden.
Wederom een kraker in de kelder van de 4e klasse. SSC’55 uit Sprang had ook nog niet veel punten weten binnen te halen. Goed nieuws vooraf: we hadden gelukkig wederom ruim voldoende spelers om te starten en zelfs nog een aantal wissels.
Afwezigen waren Reinier ‘witte‘ Vos, Aaziz ‘Baaziz’ Laatiyaoui, Badr ‘destination unknown‘ Laatiyaoui, Henry ‘Engelse bruiloft’ Schouten, Ruben ‘pablo’ Burghout, Arno ‘kease’ van Loon, Arjan ‘captain’ Klop, Ad ‘bakfiets’ van Ballegooijen, Marco ‘blanke sumo worstelaar’ Honcoop, Nano ‘kleine bally’ van Ballegooijen waren allemaal niet bereid gevonden om te spelen.
In de rust zou Gillian ‘slager’ Vos nog aansluiten evenals onze Andreas Vat.
Voor de wedstrijd hoorden we Roy ‘shootertje’ Vos klagen over zijn schoenen. Deze worden al sinds mensenheugenis bij elkaar gehouden met wat witte tape. Hij had de stoute schoenen aan getrokken en was bij de Intersport nieuwe voetbalschoenen gaan kopen. Naar wat bleek hadden ze zijn maat niet meer dus kocht deze brave goedzak de schoenen een maat te groot. Hij kwam er echter later pas achter dat dit niet handig is en deze schoenen voor geen meter zaten. Leermomentje Roy!
Het begin van de match was overweldigend. Veen 3 wervelde over het veld, de tweede ballen werden gewonnen, er waren lopende mensen en het lederen speelobject ging vlotjes van voet tot voet. Een aanval uit het welbekende boekje kwam via een voorzet bij Johan ‘pussy’ Vos terecht. Die legde hem goed terug op de instormende William ‘chips oor’ Vos. Hij raakte de bal zoals Roberto Carlos in zijn beste dagen en schoot hem tegen de touwen: 1 – 0. Niet lang daarna verdiende Veen 3 een vrije trap op een meter of 5 buiten de 16. Harm ‘wildebras’ van Ballegooijen nestelde zich achter de bal om het eens te proberen. Dit ondanks afkeurende teksten van Gerwin ‘wankelend inktpatroon’ Sack.
Harm logenstrafte iedereen en schoot de bal onnavolgbaar en onhoudbaar in de korte hoek: 2 – 0 en Veen 3 op rozen.
Helaas verslapte de concentratie een beetje waardoor SSC de aansluitingstreffer kon maken: 2 – 1. Hierna was het weer de beurt voor Veen 3. Een lange bal op de diepgaande Matthijs ‘puntknie’ Burghout werd op waarde geschat. De kaalharige verdediger van SSC riep hem een halt toe door hem hardhandig neer te leggen binnen de beruchte krijtlijnen: penalty. Johan ‘superspits’ Vos nestelde zich voor deze buitenkans achter de bal en schoot hem onberispelijk binnen: 3 – 1 en een vuiltje aan de lucht.
Niets was minder waar. Veen 3 zakte terug in haar niveau en ging als een kip zonder kop voetballen. Dit resulteerde in twee aanvallen van de Sprang-Capellenaren en in evenzoveel goals: 3 – 3 nog voor rust.
Wederom wat wissels in de rust om wat verse krachten in te brengen en zo nieuw elan in de ploeg te brengen.
Helaas waren er de tweede helft niet veel noemenswaardige momenten meer te noemen en vielen er geen goals meer. Toch nog een opsomming van de bijzonderheden:
– Andreas ‘Ronaldinho’ Vat met een schitterende solo naar voren met wat samba achtige bewegingen, dit leverde hem een uitverkiezing tot ‘man of the match’ op in de kleedkamer na de wedstrijd
– Niek ‘kersje’ Timmermans die het weet te presteren om de cornervlag raak te trappen in plaats van de bal bij het nemen van een corner
– Nick ‘infanterist’ Bouman wie een overduidelijke penalty werd onthouden. In zijn val riep hij al ‘zuiverder ga je ze niet krijgen scheids’. Toch werd helaas geen pingel toegekend.
– Peter van Helden viel geblesseerd uit, hopelijk is hij snel weer inzetbaar.
Einduitslag: 3 – 3.
Basisopstelling Veen 3:
Gerhard Boogaard, Roy Vos, Peter van Helden, Gerben Verheij, Gerwin Sack, Harm van Ballegooijen, William Vos, Matthijs Burghout, Huibert van Helden, Johan Vos en Niek Timmermans.