ACHILLES VEEN PLAATST ZICH VOOR DE TOTO KNVB BEKER

Teamfoto-2023-2024

Zaterdag 30 maart trof Achilles Veen competitiegenoot Best Vooruit in de kwartfinale van de KNVB-districtsbeker Zuid I. Na een krampachtige eerste helft werd het publiek getrakteerd op een galavoorstelling. In een doelpuntrijk duel werd het 5-3.

Veel mensen wisten de Hanen Weide te vinden voor de kwartfinale. Dit geldt overigens niet voor ons gehaktballenduo en nog een aantal vaste waarden op de tribune, zij hadden een familieweekend in Duitsland. De verslaglegging was daardoor tijdelijk overgedragen en ook de wekelijkse kreten zijn door derden na duidelijke instructies zorgvuldig het veld op geslingerd.

Het eerste kwartier verliep vrij rommelig en in een laag tempo, men kon goed zien dat er iets op het spel lag. In de 17e minuut was de eerste grote kans voor Achilles. Daan kon vanaf de rechterflank een goede voorzet geven op Jochem, helaas schoot hij hoog over.

En als je zelf niet scoort, zul je net zien, dan doet de ander het wel. In de 22e minuut schakelt Best Vooruit goed om en zet na een goede voorzet de 0-1 op het scorebord. Achilles was hierdoor even de kluts kwijt. Vier minuten later krijgt Best plots een grote kans om de voorsprong te verdubbelen. De spits schrok waarschijnlijk zelf ook van deze kans, want hij schoot naast het doel. In de 34e minuut kan Thomas uit een corner vrij schieten op goal. Helaas werd de bal geblokt. Tim dacht vanuit de rebound de bal in de kruising te brullen, maar ook dit schot ging hoog over.

In de 42e minuut wordt het dan alsnog 1-1. Nikki gaf vanuit een vrije trap een prachtige voorzet die bijna werd binnengekopt. Toen de keeper de bal niet klemvast had was het bijna vechten wie de bal het laatste zetje zou geven. Stephen trok hierbij aan het langste eind.

De eerste helft was niet fantastisch. Veel Veense supporters voorspelden een of twee penaltysessies na negentig minuten. Gelukkig had de thee goed gesmaakt in kleedkamer 1.

Best Vooruit begon de tweede helft opportunistisch, maar Achilles nam snel het stokje over. Het goede spel werd al snel beloond. In de 50e minuut stuurde Thomas drie verdedigers het bos in en legde de bal terug op Pim die makkelijk de 2-1 kon scoren. Tien minuten later liet ook Jochem zijn klasse zien door met een geraffineerd stiftje Kevin en Thomas te bereiken die elkaar in de weg leken te lopen. Kevin gaf de bal een klein zetje naar Thomas die verwoestend de 3-1 in de verre hoek schoot.

Aan amusement kwamen de supporters niets tekort. In de 64e minuut een opstootje waarna de prima leidende scheidsrechter strooide met drie gele kaarten. Best Vooruit probeerde zich te herpakken, maar kreeg keihard de deksel op de neus. In de 66e minuut kreeg Nikki alle ruimte en tijd om een voorzet te geven op Pim, die zonder enige druk de 4-1 binnen kon koppen. Vier minuten later werd Jochem de hoek in gestuurd. Zijn lage voorzet werd door Fabian verwerkt tot de 5-1. In het radiohok konden ze het tempo niet meer bijhouden, we wachten nog steeds op de goaltune.

Nog nagenietend van de vier doelpunten in de tweede helft dacht Achilles er wel te zijn. In de 72e werden ze dan ook verrast door de 5-2 van Best Vooruit. Twee minuten later viel nog een doelpunt voor Best Vooruit, maar deze werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de 90e minuut komt Best Vooruit alsnog op 5-3. De blessuretijd werd afgesloten met een scrimmage voor de goal van Mathijs. Hierbij viel de bal net naast het doel.

Door de winst en het behalen van de halve finale van de KNVB-districtsbeker is Achilles Veen gekwalificeerd voor de TOTO KNVB beker van 2024-2025.

Mathijs Donatz, Daan Wensink (90’ Luca den Heijer), Stephen Warmolts, Melle Mandemakers, Tim van Broekhoven, Fabian Korporaal, Kevin Vermeulen (86’ Jeroen Sterrenburg), Nikki Baggerman (74’ Glenn Kools), Jochem Scheij (90’ Willem Timmermans), Pim Goossens, Thomas de Man

Hoe nu verder in de beker?
De halve finale vindt plaats op dinsdag 16 april of donderdag 18 april. Dit zal een uitwedstrijd tegen de winnaar van de wedstrijd Heerjansdam – RBC zijn.

Zaterdag 6 april speelt Achilles Veen een uitwedstrijd tegen Nuenen. Er wordt om 18:00 uur afgetrapt op sportpark Oude Landen.