Voorbeschouwing Achilles Veen – Best Vooruit

Teamfoto-2023-2024

Zaterdag 30 maart is het dan eindelijk zover. De kwartfinale van de districtsbeker staat op het programma. Achilles Veen is in de bevoorrechte positie dat het thuis mag spelen. Te gast is competitiegenoot Best Vooruit.

Er staat heel wat op het spel deze middag. Er wordt namelijk niet alleen gespeeld om een plaats in de halve finale van de Districtsbeker, maar het bereiken van die halve finale betekent ook plaatsing voor de voorronde van de landelijke KNVB beker volgend seizoen! We weten ook in Veen inmiddels dat dat mooie affiches en financieel lucratieve wedstrijden kan opleveren.

De voorlaatste keer dat Achilles Veen in de KNVB beker speelde was in seizoen 2020/2021. De groenwitten wisten in de voorrondes te winnen van NWC (5-0) en van Gemert (2-0). Dat betekende plaatsing voor de eerste ronde waarin Barendrecht de tegenstander zou zijn. Corona gooide toen echter roet in het eten. Alle amateurclubs werden uit het bekertoernooi geschrapt en de kans om de tweede ronde te halen werd hen dus ontnomen.

Wel was Achilles Veen door deze uitsluiting geplaatst voor de KNVB beker van een seizoen later. De groenwitten werden vrijgeloot voor de eerste kwalificatieronde en in de tweede kwalificatieronde werd na verlenging met 3-2 gewonnen van DTS Ede. In de eerste ronde was Unitas uit Gorinchem te gast op de Hanen Weide. Achilles Veen won ruim (4-0) en bereikte voor het eerst in de geschiedenis de tweede ronde. Ook die wedstrijd mocht weer thuis gespeeld worden. Helaas werd er geen ‘BVO’ geloot, maar er volgde wel uitschakeling. DVS ’33 uit Ermelo was met 0-2 een maatje te groot.

Achilles Veen bereikte de kwartfinale van de districtsbeker door onder andere in de 1/8 finale Dongen te verslaan. De penaltysoap rondom die wedstrijd hoeft hier verder niet meer uitgelegd te worden. Dat is uitgebreid in het nieuws geweest. Ook was Achilles Veen te sterk voor Almkerk, GJS en RFC met respectievelijk 4-0, 3-1 en 7-3.

Best Vooruit won in de 1/8 finale met 2-4 bij Bladella en versloeg in eerdere rondes SBC (2-3), Oirschot Vooruit (WNS) en Everstein (0-3).

Beide ploegen zullen de wedstrijd gezien de belangen uiteraard zeer serieus nemen. Laten we hopen op een mooie tweestrijd waarin Achilles Veen aan het langste eind mag trekken!

De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Thierry Schelsema. Hij wordt daarbij geassisteerd door Danny van Veenendaal en Andre Dorsman.