Voorbeschouwing Nuenen – Achilles Veen

Teamfoto-2023-2024

Zaterdag 6 april mag Achilles Veen weer aantreden voor de competitie. De 24e speelronde van de Vierde Divisie C en de 4e speelronde van de derde periode staat op het programma. Achilles Veen mag daarvoor afreizen naar Nuenen om het aldaar op te nemen tegen de plaatselijke RKSV Nuenen.

Achilles Veen heeft in de derde periode nog de volle buit te pakken en afgelopen weekend werd in de kwartfinale van de districtsbeker competitiegenoot Best Vooruit met 5-3 aan de kant gezet. Daarmee werd plaatsing voor de voorronde van de TOTO KNVB Beker bewerkstelligd. In de halve finale mag Achilles Veen het op 16 april gaan opnemen tegen Heerjansdam. Maar eerst zullen de groen-witten zich moeten focussen op twee belangrijke competitiewedstrijden in de strijd om de bovenste plaatsen van de ranglijst en de derde periode.

Tegenstander van aanstaande zaterdag is dus Nuenen. Achilles Veen zal uit zijn revanche, want op 28 oktober werd het in Veen 0-2 voor de bezoekers uit Zuid-Oost Brabant. Achilles Veen zat toen in een mindere periode waarin vijf wedstrijden op rij niet werd gewonnen. De situatie is nu heel anders. De bekerwedstrijden meegeteld heeft Achilles Veen over de afgelopen 6 wedstrijden namelijk de volle buit binnen gehaald. Een mooie reeks die de groen-witte equipe natuurlijk hoopt voort te zetten!

Nuenen heeft de voorbije weken aardig wat puntjes bij elkaar geschraapt en vindt zichzelf terug op de negende plaats van de ranglijst. De verschillen in de middenmoot zijn echter klein en een overwinning kan de groen-witten uit Nuenen zomaar op de vijfde plaats brengen.

De wedstrijd in Nuenen begint zaterdag om 18:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Raymon Meilink.

Sportpark de Oude Landen
Pastoorsmast 14
5673 TD  NUENEN