Achilles Veen neemt revanche op ’s-Gravenzande

Teamfoto-AV-1

Zaterdag 15 april speelde Achilles Veen 1 de thuiswedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande. De uitwedstrijd werd met maar liefst 5-0 verloren, maar daar werd in de thuiswedstrijd keurig revanche op genomen. Het werd in Veen verdiend 2-0 voor de thuisploeg.

In de eerste helft is het spel van beide ploegen niet om over naar huis te schrijven, maar beide ploegen komen toch tot twee kansen. De eerste is al in de zesde minuut voor de gasten en ook in de 31e minuut is er gevaar van FCG. Jorn Wagener onderscheid zich dan door met zijn vingertoppen de bal naast te tikken. Tussendoor kregen ook de groenwitten twee kansen. De grootste was in de 24e minuut voor Jari Koenraat nadat hij de bal van de keeper in zijn voeten geschoven krijgt. De doelman herstelt zijn fout en weet redding te brengen. Ook Jens Verschuren kan nog een keer gevaarlijk worden na slordig uitverdedigen van ’s-Gravenzande, maar ook deze keer weet de keeper te redden.

In de tweede helft is Achilles Veen een stuk dreigender en dit betaalt zich na 10 minuten spelen al uit. Een prachtige actie van Jens Verschuren wordt door Jari Koenraat knap tot doelpunt gepromoveerd!

Achilles Veen blijft ook na de 1-0 de betere ploeg, maar creëert niet veel kansen. In de 78e minuut houdt Jorn Wagener zijn ploeg op een voorsprong door een vrije trap uit de hoek te boksen. In de 82e minuut beslist matchwinner Jari Koenraat de wedstijd. Na een paar keer kappen en draaien schiet hij de bal snoeihard via de onderkant van de lat binnen en verdubbelt zo de voorsprong.

Een verdiende overwinning voor Achilles Veen, dat langzaamaan uit de degradatiezone aan het klimmen is. Volgende week wacht een cruciale wedstrijd op bezoek bij Spijkenisse. Ook kan er inmiddels met een schuin oog worden gekeken naar de ranglijst van de derde periode. Hierin staat Achilles Veen door de goede reeks die is neergezet op een tweede plaats met een achterstand van 2 punten op koploper Nieuwenhoorn.

Jorn Wagener, Ozan Cimen (85’ Bas van Stokkom), Daan Wensink, Melle Mandemakers, Mats van Huijgevoort, Niek Wilborts, Jeroen Sterrenburg (64’ Glenn Kools), Jens Verschuren, Nikki Baggerman (64’ Mark Westerlaken), Justin Beemsterboer (85’ Lucas Ligtvoet), Jari Koenraat

Achilles Veen deed met de overwinning extra goede zaken door het verlies van een aantal concurrenten. Spijkenisse verloor op bezoek bij Jodan Boys met 1-0, WNC verloor uit bij Smitshoek ook met 1-0. Feyenoord verloor op bezoek bij Goes met 3-0 en Zwaluwen wist thuis niet van Capelle te winnen: 0-2. Ook koploper Kloetinge wist niet te winnen. Nieuwenhoorn pakte thuis met 4-1 de punten!
Overige uitslagen: ODIN 59 – ARC 2-3 en De Dijk – sv Poortugaal 0-3.

Zaterdag 22 april staat er een belangrijke wedstrijd op het programma. Om 14:30 uur wordt er afgetrapt in en tegen Spijkenisse. Spijkenisse staat met 24 punten op laats 14. Achilles Veen is door de overwinning van zaterdag geklommen naar de elfde plaats met 30 punten.