Voorbeschouwing Heerjansdam – Achilles Veen

Teamfoto-2023-2024

Dinsdag 16 april speelt Achilles Veen op sportpark Molenwei in Heerjansdam de halve finale van de Districtsbeker Zuid I tegen vv Heerjansdam.

Achilles Veen stond in de clubgeschiedenis eenmaal eerder in de finale. In 1994 werd in de finale afgerekend met vv Nieuw Woensel. In datzelfde jaar promoveerde Achilles Veen via een kampioenschap in de tweede klasse naar de eerste klasse. Op dat moment het hoogste niveau in het zaterdagvoetbal.

Tegenstander Heerjansdam was de afgelopen jaren vooral actief in de eerste klasse, maar beide ploegen zijn elkaar in een verder verleden regelmatig tegengekomen in competitieverband. Afgelopen seizoen werd door Heerjansdam een kampioenschap behaald in de Eerste Klasse B en daarmee promotie naar de Vierde Divisie B afgedwongen. In die competitie staan ze momenteel op de twaalfde plaats. Heerjansdam bereikte de halve finale door in de vorige ronde RBC Roosendaal te verslaan. Een prestatie van formaat, want de ploeg uit Roosendaal speelt weliswaar een klasse lager, maar is afgelopen weekend al kampioen geworden en was in de competitie nog ongeslagen.

Bij Achilles Veen zit er in de competitie momenteel een beetje de klad in. Er werd twee wedstrijden op rij niet gewonnen. Op bezoek bij Nuenen werd het 1-1 en thuis tegen Nemelaer werd een 3-1 voorsprong weggegeven waardoor er na 90 minuten 3-3 op het scorebord stond. Ondanks deze verliespunten klommen de groenwitten wel naar de tweede plaats van de ranglijst doordat ook Dongen punten verspeelt. Achilles Veen bereikte de halve finale door in de kwartfinale competitiegenoot Best Vooruit te verslaan. Het werd op 30 maart een doelpuntenfestijn op De Hanen Weide. Bij het eindsignaal stond er 5-3 op het scorebord.

Dinsdagavond rond de klok van 22 uur is de eerste finalist in ieder geval bekend. Wordt het Heerjansdam, of Achilles Veen? Kom de groen-witten aanmoedigen in Heerjansdam op Sportpark Molenwei! De andere finalist zal pas donderdag 18 april bekend zijn. Dan spelen Zwaluw VFC en Goes tegen elkaar in de andere halve finale.

De wedstrijd begint dinsdag om 20:15 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Youri Kuipers. Zorg dat je erbij bent!

Sportpark De Molenwei
Molenwei 1
2995 BL  HEERJANSDAM