Achilles Veen met hakken over de sloot naar overwinning tegen Capelle

teamfoto 2020-2021

Zaterdag 5 september speelde Achilles Veen 1 zijn eerste competitiewedstrijd van seizoen 2020/2021 thuis tegen Capelle. Na een boeiend voetbalgevecht trok de thuisploeg met 4-3 aan het langste eind.

John Karelse moest voor deze wedstrijd zijn gedroomde opstelling aanpassen in verband met een nog openstaande schorsing van aanvoerder Thijs van den Berg. Dit betekende dat Maarten Boddaert een linie terug schoof en dat Theo Martens weer in de basis startte op het middenveld.

Na zo’n 10 seconden spelen viel er helaas nog een verdediger uit. Berry Sonnenschein kwam hard in botsing met tegenstander Eric Fortes. Beide spelers moesten duizelig het veld verlaten. Sonnenschein werd vervangen door Vincent van Hoof.

Al in de zesde minuut komt Achilles Veen op een 1-0 voorsprong via een prachtig afstandsschot van Thomas Schilders en met deze stand wordt ook de rust bereikt. Dat laatste mag een klein wonder heten. Capelle was namelijk gedurende de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij, maar het vele gevaar dat werd gesticht voor de Veense goal werd veelal onschadelijk gemaakt door doelman Jan Schimmel.

In de tweede helft een compleet ander spelbeeld. Achilles Veen schiet uit de startblokken en zet Capelle meteen onder druk. Dit leidt in de 53e minuut tot een verdubbeling van de voorsprong. Teun Sebregts kan bij de tweede paal ongehinderd de perfect aangesneden voorzet van Rico Geeroms binnen koppen.

Twee minuten later is het weer raak. Deze keer is Teun Sebregts de aangever Rémon Koenen de afmaker na een bekeken overstapje van Thomas Schilders. Zo staat het onverwacht ineens 3-0 voor de thuisploeg en in de 58e minuut is er zelfs nog de kans om er 4-0 van te maken, maar Thomas de Man stuit op de keeper.

Na een uur spelen slaat de vlam in de pan. Een smerige overtreding van Krzanic op Thomas Schilders veroorzaakt een behoorlijk opstootje op het veld. Het opstootje moet onder andere Rico Geeroms bekopen met een gele kaart, maar ook de trainer van Capelle krijgt 2 maal geel voorgehouden en mag dus vertrekken. De overtreding van Krzanic wordt ook bestraft met een rode kaart en Achilles lijkt de wedstrijd dan tegen een man minder wel te kunnen beslissen.

Toch wordt eerst Capelle nog gevaarlijk, maar als dan Rémon Koenen in de 74e minuut (op aangeven van Vincent van Hoof) de 4-0 maakt lijkt de wedstrijd toch echt wel beslist te zijn.

Er volgen nog kansen voor Thomas de Man en Niek Wilborts om de score verder uit te breiden, maar in de 84e minuut valt opeens de 4-1 uit een prachtig afstandsschot van Lars van der Wijngaard. Twee minuten later laat Jan Schimmel zich verrassen door Bram van Eijk wanneer hij te ver voor zijn goal staat en vanaf een meter of 40 wordt verschalkt. Als dan in de blessuretijd ook nog eens de bal op de stip gaat en de score wordt vanaf die stip door Van Mullem naar 4-3 gebracht, wordt het toch nog even spannend. Maar gelukkig voor Achilles Veen wordt het eindsignaal gehaald met een overwinning. Een overwinning die veel groter had uit kunnen vallen, maar voor de rust had het er qua score ook volledig anders uit kunnen zien. Uiteindelijk zal Karelse blij zijn met de drie punten in de seizoensouverture.

Opstelling Achilles Veen:
Jan Schimmel, Rico Geeroms (71’ Melle Mandemakers), Maarten Boddaert, Mats van Huijgevoort, Berry Sonnenschein (1’ Vincent van Hoof), Teun Sebregts, Theo Martens, Bart Westerlaken, Rémon Koenen, Thomas Schilders (71’ Niek Wilborts), Thomas de Man

De concurrentie:
Rijnvogels heeft met een 3-0 overwinning op sv Poortugal de koppositie gegrepen. Overige uitslagen: Zwaluwen – FC ’s-Gravenzande 2-3, ARC – Rijsoord 3-1, Scherpenzeel – Smitshoek 1-2, Spijkenisse – Jodan Boys 1-1, Achilles ’29 – DHSC 1-3, sc Feyenoord – DUNO D 1-0.

Volgende week:
Zaterdag 12 september wacht Achilles Veen een uitwedstrijd tegen DUNO D uit Doorwerth. Er wordt om 15:00 uur aftetrapt.