Achilles Veen 3 wint eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen

Veen 3 heeft de eerste wedstrijd sinds februari 2020 winnend afgesloten. In de eerste beterwedstrijd werd thuis tegen Olympia’60 3 uiteindelijk met 5 – 2 aan het langste eind getrokken.

Er waren meer afwezigen dan aanwezigen. Na lang schrapen onderuit de kan bleken er uiteindelijk 12 spelers aanwezig te zijn om half 3. Op de bank begon Andreas ‘in één keer raak’ Vat.

Afwezig waren Gerben ‘Sleeve’ Verheij, Aaziz ‘GLS’ Laatiyaoui, Jan ‘knotwilg’ Honcoop, Reinier ‘man van glas’ Vos, Ad ’bakkertje’ van Ballegooijen, Henry ‘Skoda’Schouten, Gillian ‘slager’ Vos, Matthijs ‘puntknie’ Burghout, Roy ‘kiespijn’ Vos, en last but not least onze vlagger John ‘d’n Bob’ Boogaard.

Een drietal spelers sloten later aan omdat ze eerst hun kunsten mochten vertonen bij Veen 2. Onze trainer was later omdat hij verplichtingen had met zijn jeugdteam.

Op doel begon uiteraard Nano ‘(lam)Bally’ van Ballegooijen.Veen 3 begon uitermate zwak aan de wedstrijd. Er waren nog geen 5 minuten gespeeld en de eerste de beste diepe bal van de rood-wit-zwarten viel over de verdediging heen die totaal niet goed stond. De voorzet werd wederom niet goed ingeschat en binnengekopt: 0 – 1.

Hierna herstelde Veen 3 zich en was het de rest van de wedstrijd enkel groen-wit wat de klok sloeg.

Er zaten een aantal hele fraaie aanvallen bij echter allen strandden ze in schoonheid en niet in het doel. Kopballen van Badr ‘Hari’ Laatiyaoui gingen over, een lobje van Ruben ‘pablo’ Burghout kwam in de handen van de keeper terecht en een schot van rechterflank speler Ferdi ‘Ferra’ Kwetters kwam bij het bedrijf van De Wilde terecht.

Na rust een aantal wissels bij Veen 3 waar men wel wat meer georganiseerd kwam te staan. De ervaring begon zijn tol te eisen tegen de jonge gastjes uit Dongen.

Binnen een kwartier na rust trok Veen 3 de wedstrijd naar zich toe. Een lange bal van achteruit werd op waarde geschat door die diepgaande William ‘phillens’ Vos. Hij controleerde de bal zoals Maradona in zijn beste dagen en lobde de bal schitterend over de uitkomende keeper heen: 1 – 1.

Niet lang daarna werd het ook 2 – 1. Een slalom a la Alberto Tomba van Gerrold Burghout kon niet anders worden afgestopt door een Dongense verdediger dan met een overtreding in de welbekende 16. Niemand anders dan specialist Arjan ‘vakantieman’ Klop ontfermde zich over dit klusje.

Vervolgens was daar weer een stuiptrekking van Olympia. De bal werd dramatisch weggewerkt door Gerwin ‘123inkt.nl’ Sack en schoof de bal rechtstreeks in de voeten van de spits die meteen uithaalde en de Veense goalie verraste: 2 – 2.

In de laatste 20 minuten liep Veen 3 uit naar een ruime en terechte overwinning. Een goede actie van onze captain Klop belande op zakhoogte bij Ruben Burghout, die kon niet anders dan de bal met de onderkant van zijn schoen in het doel schieten: 3 – 2. De 4 – 2 was een ouderwetse carambole. William Vos jaagde door en kreeg de bal tegen zijn voet aangeschoten en zag tot zijn verbazing het lederen speeltuig in de goal verdwijnen.

Het sluitstuk kwam op naam van Nick ‘alleskunner’ Bouman op assist van Harm ‘bliepie’ van Ballegooijen: 5 – 2.

Basisopstelling Veen 3:
Nano van Ballegooijen, Gerhard Boogaard, Harm van Ballegooijen, Nick Bouman, Michael van der Velden, Ferdi Kwetters, Ruben Burghout, Arjan Klop, William Vos, Huibert van Helden, Badr Laatiyaoui.