Achilles Veen komt opnieuw niet tot scoren in thuiswedstrijd

Teamfoto-2023-2024

Zaterdag 11 november speelde Achilles Veen de thuiswedstrijd tegen Unitas ’30 uit Etten Leur. Het ontbrak de groenwitten opnieuw aan scoringsdrift wat resulteerde in een bloedeloze 0-0.

In een zeer matige eerste helft van beide kanten komt Achilles Veen nog wel tot een aantal kansen. Al in de tweede minuut komt Daan Wensink gevaarlijk voor de goal van Unitas, maar speelt de bal net iets te ver voor zich uit waardoor de doelman kan ingrijpen.

Na een kleine 10 minuten is er uit een vrije trap een kopkans voor de gasten, maar deze gaat over. Even later komt Glenn Kools twee keer in kansrijke positie voor de goal. Zijn eerste schot richting de korte hoek is te slap om het de doelman lastig te maken en bij zijn tweede kans raakt hij de bal compleet verkeerd.

Als na een half uur spelen Achilles Veen een hoekschop kort neemt en deze wordt verspeelt komen de gasten uit de counter bijna op voorsprong, maar de spits van Unitas ’30 mikt de bal gelukkig niet alleen langs Jan Schimmel, maar ook langs de voor hem verkeerde kant van de paal.

Na een klein kwartier spelen in de tweede helft krijgt de net ingevallen Jens Verschuren met zijn eerste balcontact al een flinke scoringskans, maar hij schiet op de paal. 5 minuten later een grote kans voor Thomas de Man, maar zijn harde schot komt via de onderkant van de lat terug het veld in.

Tussendoor was ook Unitas ’30 nog een keer gevaarlijk, maar Jan Schimmel liet zich niet verrassen in de korte hoek.

In de 74e minuut weer een kans Jens Verschuren na een mooie aanval over de rechter kant, maar Verschuren raakt de bal compleet verkeerd.

In de allerlaatste seconde (zo’n 5 minuten in blessuretijd) nog een grote kans voor de ingevallen Ray Versluis, maar zijn schot van een meter of 10 gaat naast. Meteen daarna het eindsignaal met alweer voor de vierde keer een gelijkspel op het scorebord.

Jan Schimmel, Daan Wensink, Stephen Warmolts, Ingo van Weert (56’ Melle Mandemakers), Tim van Broekhoven, Fabian Korporaal (83’ Ray Versluis), Glenn Kools, Ayrton Statie (56’ Jeroen Sterrenburg), Jochem Scheij, Pim Goossens (56’ Jens Verschuren), Thomas de Man

Dongen heeft met een 2-0 overwinning op Kruisland de koppositie overgenomen van Goes. De thuiswedstrijd van Goes tegen UDI ‘19/CSU werd afgelast.
Overige uitslagen: Juliana ’31 – Wittenhorst 1-1, Orion – SV Venray 3-1, HVCH – Nemelaer 2-0, Best Vooruit – Nuenen 1-1 en Halsteren – EVV Echt 4-2.

Zaterdag 18 november speelt Achilles Veen de uitwedstrijd bij EVV Echt. Aanvang 18:00 uur!