Achilles Veen knokt zich naar eerste ronde KNVB Beker

Teamfoto zonder tekst

Dinsdag 21 september boekte Achilles Veen 1 in de tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker een zwaar bevochten 3-2 overwinning (na verlenging) op DTS ’35 Ede. Daarmee bereiken de ‘groen-witten’ de eerste ronde. Aanstaande zaterdag zal de loting plaatvinden. Alle clubs uit het betaald voetbal zullen dan ook worden toegevoegd met uitzondering van de clubs die Europees actief zijn.

Achilles Veen begon tegen DTS met Jorn Wagener op doel doordat Jordy Zielschot in de warming up toch moest afhaken met een voetblessure. Hij nam wel op de bank plaats. Thomas de Man was ziek. Jay-Jay Meierdres verschoof hierdoor naar de linker kant en Rémon Koenen nam plaats aan de rechter kant van de aanval.

De thuisclub nam vanaf het begin het initiatief en dacht dit beloond zien worden in de 10e minuut met een goal van Wouter Verstraaten. Scheidsrechter Lodeweegs keurde de goal echter af. Verstraaten leek ‘hands’ te maken bij de aanname. Achilles bleef echter de aanval zoeken en na 20 minuten spelen was het alsnog Wouter Verstraaten die met een prachtig afstandsschot de score opende: 1-0!

Achilles Veen bleef ook daarna nog de aanval zoeken, maar uit het niets kwam DTS in de 26e minuut op gelijke hoogte. Vanaf dat moment kantelde het spel en Achilles Veen leek de draad volledig kwijt te zijn. DTS wordt steeds brutaler en vlak voor rust leidt dit zelfs tot een 1-2 voorsprong van de gasten.

Ook in de tweede helft een sterker DTS en wanneer Achilles Veen aanvallen denkt wordt er steeds in de buitenspelval van de gasten getrapt. Vanaf de 69e minuut komt Achilles Veen tegen tien man te staan wanneer bij DTS Ahmed Lak zijn tweede gele kaart krijgt. Dat is het moment waarop het spelbeeld verandert. Achilles Veen zoekt weer de aanval, maar echt grote kansen creëren lukt moeilijk. In de 83e minuut is er echter een scrimmage voor de vijandige goal na een hoekschop en na zeker vijf doelpogingen is het uiteindelijk Mats van Huijgevoort de het net weet te vinden: 2-2!

Achilles Veen probeert de wedstrijd dan nog binnen de 90 minuten te beslissen, maar kansen voor Teun Sebregts en Gino Dix gaan er niet in.

Ook in de verlenging blijft Achilles Veen jagen op de winnende treffer en vooral de ijverige Teun Sebregts laat zich veelvuldig gelden. Helaas haperde het steeds bij de afwerking. In de tweede helft van de verlening is het dan eindelijk toch raak! Teun Sebregts maakt de voor hem verdiende en voor Achilles Veen bevrijdende 3-2.

DTS wordt daarna nog één keer gevaarlijk, maar Jorn Wagener houdt zijn ploeg op de been en wanneer scheidsrechter Lodeweegs voor het einde fluit kan heel Veen opgelucht zijn en zich gaan opmaken voor aanstaande zaterdag wanneer een thuiswedstrijd wacht tegen Scherpenzeel.