Voorbeschouwing Achilles Veen – Scherpenzeel

Teamfoto zonder tekst

Na de zwaarbevochten beker overwinning op DTS ’35 afgelopen dinsdag mag Achilles Veen het zaterdag 25 september in de vijfde speelronde van de Hoofdklasse A thuis opnemen tegen Scherpenzeel.

Scherpenzeel is voor Achilles Veen geen bekende tegenstander. Beide clubs speelden nog nooit tegen elkaar. De club heeft in het verleden op alle niveaus gespeeld. Eind jaren tachtig speelde club zelfs eerste klasse, toen het hoogste niveau in het zaterdag amateurvoetbal. In een recenter verleden is de club van de vierde klasse naar de hoofdklasse geklommen in slechts 8 seizoenen.

Op dit moment staat Scherpenzeel op een knappe gedeelde zesde plaats met 6 punten uit vier wedstrijden. De ploeg begon de competitie met twee verliespartijen. Uit tegen DUNO werd het 4-1 en thuis tegen koploper Rijnvogels werd het 1-3. Daarna volgden twee overwinningen tegen Poortugaal (0-2) en FC ’s-Gravenzande (4-3).

Achilles Veen boekte afgelopen zaterdag pas de eerste competitiezege. Op bezoek bij Achilles ’29 werd het een eenvoudige overwinning (1-6). Zodoende volgt Achilles Veen op 2 punten achterstand en bij een overwinning op Scherpenzeel zal Achilles Veen dus een stapje omhoog kunnen doen op de ranglijst. Hopelijk heeft de selectie van John Karelse niet te veel last van de slijtageslag afgelopen dinsdag tegen DTS ’35 die pas in de 113e minuut door Teun Sebregts werd beslist in het voordeel van Achilles Veen.

De wedstrijd begint zaterdag uiteraard om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Martijn Germs. Hij wordt geassisteerd door Richi Franken en Iwan Larijn.

Pupil van de week is Hugo van de Ven. Hugo speelt in de JO10-1 en voorspelt een 3-1 overwinning voor Achilles Veen.