Achilles Veen 3 rijgt ook ASH 2 aan de zegekar

De derde en zoals later bekend werd tevens de laatste bekerwedstrijd eindigde voor Veen 3 in een walk-over. Op de Ajax manier werd de Algemene Sportvereniging Hellouw met duidelijke cijfers de bietenbrug op gestuurd: 0 – 5.

Zonder glansrijk te spelen echter met veel ervaring en rust in de gelederen wist Veen 3 ook deze pot naar zich toe te trekken.

Het lijstje afwezigen wil maar niet korter worden. We gingen op pad met 11 spelers die ‘ready to go’ waren en een vlagger in de vorm van Huibert ‘Shakespeare’ van Helden die in geval van nood ook nog wel kon invallen. Gerrold ‘Gerrie’ Burghout en Gerwin ‘Qtje koen van sacke’ Sack zouden later aansluiten omdat ze eerst nog met het jeugdelftal waarvan ze leider zijn op pad moesten.

Afwezigen waren Reinier ‘zou het er ooit nog van komen?‘ Vos, Aaziz ‘the ghost’ Laatiyaoui, Badr ‘pinguin‘ Laatiyaoui, Matthijs ‘nog steeds op vakantie?’ Burghout, Henry ‘Bilzerian’ Schouten, Arjan ‘el capitano’ Klop, Gerhard ‘kapke’ Boogaard, Andreas ‘daddy cool’ Vat, William ‘phillens’ Vos, Peter ‘zweepslag’ van Helden, Gerben ‘010’ Verheij, Niek ‘mini Dies’ Timmermans, Gillian ’sparerib’ Vos en Roy ‘hyper hyper’ Vos waren allemaal niet bereid gevonden om hun kermisachtige kunsten te vertonen op de knoertharde grasmat in Hellouw.

Op doel begon uiteraard weer onze Nano ‘man in vorm’ van Ballegooijen.

De voorhoede bestond uit zo’n 300 kilo schoon aan de haak met van links naar rechts Michael ‘flegmatiek’ van der Velden, Johan ‘klapkuit’ Vos en Arno ‘slaaipoten’ van Loon.

Vanuit Veen 2 was deze keer Rodney ‘mini Eugene’ Timmermans bereid gevonden om ons team te verstreken. Centraal achterin stond naast onze rots in de branding Nick ‘granaatscherf’ Bouman uiteraard weer onze alleskunner Ferdi ‘kopsterk’ Kwetters.

De boodschap vooraf was ‘spelen met flair en via de flanken’. Niet dat iemand die boodschap had gehoord maar toch.

Al snel was te merken dat de ervaring van de groen-witte equipe prevaleerde boven de onbezonnenheid van ASH 2. Vooraf waren we gewaarschuwd voor een snelle spits, maar die had zijn snelheid op het nachtkastje laten liggen.

Een goede pass van Harm ‘blieb blieb’ van Ballegooijen op Arno van Loon werd door laatst genoemde op waarde geschat en met de buitenkant van de voet gepromoveerd tot een goal: 0 – 1.

Niet lang daarna viel ook de 0 – 2 in het mandje. Een dubbel B combinatie (tussen Adje en Harmpie) werd door laatst genoemde snoeihard tegen de touwen geramd.

Dat was ook de rust stand. Helaas leverde de mooiste aanval van de eerste helft geen goal op. Een lange bal van Johan ‘pussy’ Vos met links (!) op Arno van Loon werd door Arno met rechts (!) over de keeper gelobd. Helaas verdween het lederen speeltuig in het zijnet van de goal.

Wat de eerste helft vooral opviel was het speels gemak waarmee de Veensen het balletje lieten rondgaan. Geen stress, geen druk, geen pressure maar kalmte en rust aan de bal. Een zeer balvast middenveld met onder andere Ad ‘strijder’ van Ballegooijen doet de rest.

Na rust meer van dat.

De 0 – 3 viel niet lang na rust. Een inspeelpass van Gerwin werd tot assist gepromoveerd (na een onbedoeld overstapje van Harm) door Gerrold, hij omspeelde de keeper en liet vervolgens het netje vibreren.

De 0 – 4 was de mooiste van de middag. Een vrije trap van Ruben ‘Roberto Carlos’ Burghout verdween onhoudbaar in de lange hoek buiten bereik van de buitelende keeper.

De 0 – 5 was een aanval ‘over de flanken’. Had er toch nog iemand geluisterd. Rodney stoomde op en gaf de bal op een presenteerblaadje van Johan die hiermee zijn eerste in het groen-wit (staat hem toch beter) liet noteren.

Uiteindelijk bleek dat we toch niet door zijn in de beker omdat de enige overgebleven concurrent ook wist te winnen en daardoor op doelsaldo doorgaat.

Basisopstelling Veen 3:
Nano van Ballegooijen, Marco Honcoop, Nick Bouman, Ferdi Kwetters, Rodney Timmermans, Ruben Burghout, Ad van Ballegooijen, Harm van Ballegooijen, Michael van der Velden, Johan Vos en Arno van Loon.