Achilles Veen en Jodan Boys delen de punten na boeiend voetbalgevecht

teamfoto 2020-2021

Zaterdag 19 september kwam Jodan Boys uit Gouda op bezoek in Veen. De Gouwenaren hadden de eerste twee wedstrijden al gelijkgespeeld en ook de wedstrijd met Achilles Veen eindigde in een remise: 1-1.

Achilles Veen vloog vandaag uit de startblokken en binnen 5 minuten had de thuisploeg al twee maal op voorsprong kunnen komen. Al in de tweede minuut werd Thomas Schilders diep gestuurd, maar hij schoot wat gehaast naast de goal van doelman Rondeltap. Amper twee minuten later gooide Remon Koenen de bal voor en was er een enorm grote kopkans voor Teun Sebregts, maar de middenvelder kopte recht bij de Goudse doelman in de handen.

Daarna veranderde het spelbeeld en nam Jodan Boys het initiatief over. Achilles Veen liet zich terugdrijven en Jodan Boys ging op zoek naar de openingstreffer. Die viel al snel, want al in de zesde minuut kwamen de gasten op voorsprong. Over de linker kant mocht Yuri El Kandoussi helemaal doorlopen en na het uitkappen van meerdere Veense verdedigers maakte hij het zelf knap af.

Diezelfde El Kandoussi bleef heel de eerste helft een plaag voor de Veense ploeg en kostte Theo Martens ook een gele kaart nadat hij aan de noodrem moest trekken. Waar Jodan Boys veel balbezit had in de eerste helft kreeg Achilles Veen toch nog wat kansjes om op gelijke hoogte te komen. Een schot van Teun Sebregts werd gekraakt door een verdediger en Thomas de Man zag zijn poging op de benen van de keeper belanden. Vlak voor rust ontsnapt Achilles Veen wanneer de bal via doelman Schimmel op de arm van Theo Martens lijkt te komen, maar scheidsrechter Van Zuilichem wuift het weg en fluit voor de rust.

Omdat er wat moest veranderen wisselde John Karelse in de rust dubbel. Ousmane Traore en Vincent van Hoof vervingen Thomas Schilders en Theo Martens.

De wissels leken vruchten af te werpen, want het spelbeeld veranderde volledig in de tweede helft. Achilles Veen nam het initiatief over en ging op de helft van Jodan Boys op zoek naar de gelijkmaker. Die werd uiteindelijk pas gevonden na de derde wissel. Niek Wilborts kwam in de 61e minuut in het veld en maakte 6 minuten later al de gelijkmaker na knap weg te draaien bij zijn tegenstander.

In de laatste fase blijft het balbezit voor Achilles Veen en worden er ook nog kansen gecreëerd voor de winnende treffer. Die valt echter niet en had ook net zo goed nog aan de andere kant kunnen vallen, want ook doelman Jan Schimmel had nog een aantal prachtige reddingen nodig om zijn doel verder schoon te houden.

Al met al na 90 minuten een terechte puntendeling.

Jan Schimmel, Rico Geeroms, Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Mats van Huijgevoort, Bart Westerlaken, Theo Martens (46’ Vincent van Hoof), Teun Sebregts (61’ Niek Wilborts), Remon Koenen, Thomas Schilders (46’ Ousmane Traore), Thomas de Man

Na vandaag zijn er nog 3 ploegen met de volle buit. ARC wist thuis knap met 5-3 te winnen van DHSC.
’S-Gravenzande won uit bij Rijsoord moet 0-3 en Rijnvogels wist thuis Smitshoek af te schudden: 3-2.
Overige uitslagen: Achilles ’29 – DUNO 0-1, Spijkenisse – Poortugaal 2-2 en SC Feyenoord – Zwaluwen 6-1. Scherpenzeel – Capelle werd afgelast in verband met een aantal Corona-besmettingen.

Zaterdag 26 september staat er voor Achilles Veen een uitwedstrijd op het programma. Om 14:30 uur wordt er in Barendrecht afgetrapt tegen Smitshoek.