Achilles JO14 laat de drie punten achter in Buren

92C29888-F304-4CD1-876C-A07549E60B7A

Vandaag, 19 september, staat onze eerste competitie wedstrijd op het programma. Door 2 afmeldingen hebben we van ons eigen team maar twaalf spelers. Dus, hebben we contact opgenomen met de trainer van Jo-12. Gelukkig kregen wij twee leenspeelsters mee, waarvoor dank. Uiteindelijk konden we met 14 spelers richting Buren. Aangekomen in de kleedkamer is het tijd om het strijdplan van vandaag uit de doeken te doen.

Hierna gaan we naar buiten voor de warmingup. Helaas verloopt de warming-up rommelig. Je weet dan wat ze zeggen, je begint aan de wedstrijd zoals de warmingup is uit gevoerd.

Het eerste fluit signaal klinkt over het sportpark van Buren. Al snel blijkt het tegendeel bewezen, Achilles is juist scherp begonnen. Iedereen voert zijn taak uit, zowel aanvallend als verdedigend. Zo blijft het de eerste tien minuten. Maar dan, wat gebeurt er?Veen laat zich terug zakken en voor dat je het weet moet Ibe 2 ballen uit het net vissen. Heeft dit met de warmingup te maken? We staan nu2-0 achter, kunnen we dit nog herstellen? het zijn de groen met witte die blijven voetballen, en buren die meer de lange bal hanteert. Waardoor ook nog de 3-0 binnenvalt en vervolgens ook nog de 4-0. In deze fase van de wedstrijd staat het verdedigend zwak, aanvallend goed, bij Achilles. Buren speelt nog steeds op de lange bal en de keeper van Buren is ook nog niet op de proef gesteld. Tien minuten voor de rust komt daar een eind aan.Twee corners in het voordeel van Veen. Bij de tweede corner beland de bal overal en nergens, het lijkt wel een flipperkast op volle toeren. Maar het is Larissa, geleend van O12, die de bal in het hoekje laat verdwijnen. Hiermee wordt de 4-1 op het scorebord gezet. Het is hierna Buren die nog één keer scoort. Dus gaan we rusten met een 5-1 achterstand.

In de kleedkamer krijgen de boys en girls uit Veen, aller eerst een compliment over hoe we in balbezit spelen. Hierop toepasselijk is een oud Cruijffiaans gezegde: Als je op balbezit speelt, hoef je niet te verdedigen, want er is maar één bal!!! En ja dat is het volgende punt, we zijn nog te weinig in balbezit om niet te hoeven verdedigen. Verdedigend hebben we de eerste helft, te veel laten liggen. Daarover is er nog het nodige uitgelegd en verduidelijkt.

De tweede helft gaat van start, er verandert wat aan het spelbeeld. Want Veen laat nu verdedigend stukje bij beetje meer zien, en blijven ook nog mooie combinaties maken. Een goed begin is het halve werk toch? Nee dat blijkt toch van niet, het is Buren die uit een vrije trap de 6-1 binnen weet te schieten. Nu blijft het spelletje op en neer gaan, dat blijft de rest van de tweede helft zo. Aan Veense kant, komt er nog wel een uitbraak vanuit het middenveld. Het is Hans die alleen op de keeper af gaat. Helaas rolt de bal, vanuit een schot, het vangnet in. Zo blijft de eindstand 6-1.

Als we vandaag terug kijken zien we dat we voldoende balbezit hebben, maar vooral verdedigend tekort schoten. Hierop gaan we de komende weken trainen, zodat we zo snel mogelijk onze welverdiende drie punten binnen kunnen slepen. Volgende week spelen we thuis tegen Asperen. Nieuwe ronde,nieuwe kansen!