Voorbeschouwing Achilles Veen – Jodan Boys

teamfoto 2020-2021

Aanstaande zaterdag ontvangt Achilles Veen op De Hanen Weide Jodan Boys uit Gouda. Inmiddels toch wel een van de meest vertrouwde competitiegenoten. De Gouwenaren zijn het seizoen begonnen met twee gelijke spelen. Uit tegen Spijkenisse werd met 1-1 gelijkgespeeld en afgelopen zaterdag wisten ze thuis niet te winnen van SC Feyenoord, maar de 2-2 tegen deze titelkandidaat mag best een knap resultaat genoemd worden.

Achilles Veen is de competitie begonnen met een 4-3 thuisoverwinning op Capelle en wist afgelopen weekend de lastige uitwedstrijd tegen DUNO knap met 1-0 te winnen. Het vertoonde spel in (vooral) de tweede helft zag er hoopgevend uit voor het verdere vervolg van de competitie.

Jodan Boys en Achilles Veen hebben al veel ontmoetingen achter de rug en over het algemeen trok Achilles Veen daarbij aan het langste eind. Achilles Veen verloor zelfs nog nooit een reguliere competitiewedstrijd van de Gouwenaren, maar dat wil voor aanstaande zaterdag natuurlijk niets zeggen. De laatste ontmoeting op De Hanen Weide dateert van 1 februari van dit jaar. De uitslag was toen 2-2. Op het moment van afbreken van seizoen 2019/2020 stond Jodan Boys op de negende plaats in een grote middenmoot. Achilles was die middenmoot net ontstegen en stond op de vierde plaats met 6 punten meer dan Jodan Boys.

Aanstaande zaterdag gaan we zien hoe beide ploegen er nu voor staan. De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Stijn van Zuilichem uit Reusel.

Pupil van de Week is Jesse van Rijswijk! Jesse is 8 jaar, speelt in de JO9 en is spits! Hij zit op De Leilinde in groep 4 en zijn leukste vak is natuurlijk gym. Jesse wil later graag politieagent worden en Juventus is zijn favoriete club. Zijn favoriete speler van Achilles Veen gaan we helaas nog niet in actie zien. Sen Aerts herstelt namelijk nog van een blessure. Jesse voorspelt een 3-1 overwinning voor Achilles Veen!