Achilles JO14 verliest van concurrent Nivo Sparta

Het is zaterdag 10 oktober en vandaag staat de thuiswedstrijd tegen Nivo Sparta ingepland. Vanwege de nieuwste corona maatregelen kunnen onze vaste fotografen niet aanwezig zijn langs de lijn. Onze vaste supporters scharen, bekijken de wedstrijd vanaf het parkeerterrein. Zoals gewoonlijk beginnen we met omkleden en de voorbespreking. Hierna is het hoog tijd om naar het veld te gaan voor de warming up, wat in deze kou erg belangrijk is.

Om precies kwart voor negen fluit de scheidsrechter voor de start van de wedstrijd. Wat vanaf de zijlijn de eerste tien minuten direct opvalt, is dat het bij Veen tactisch en verdedigend al beter staat dan vorige week. Het is echter Nivo Sparta die in de duels wat scherper is. Mede door deze twee punten blijft het spelletje op en neer gaan. Vijf minuten later is het echter toch Achilles die op voorsprong komt. Hans dribbelt het zestien meter gebied in, de verdediger is te laat en brengt Hans ten val. De scheidsrechter kon niks anders dan een penalty geven. Het is Julian die de taak op zich neemt om deze goede kans te benutten, Houdt hij het hoofd koel? Hij neemt de aanloop en schiet!!! Zo hard en zuiver, dat de keeper niet eens de kans krijgt om de bal onschadelijk te maken. De stand op dit moment 1 – 0. Na deze goal blijft het spelbeeld hetzelfde en krijgen beide teams kansen. Voor de neutrale supporter zal dit een leuke pot zijn om naar te kijken. Tien minuten voor de rust laat Veen zich helemaal terug dringen naar hun eigen zestien meter gebied en is het balbezit meer en meer voor Nivo Sparta. Hierdoor kan Veen de voorsprong niet behouden, en gaan we uiteindelijk rusten met een gelijke stand, 1 – 1.

In de rust wordt direct naar voren gehaald, dat als we hier willen winnen dat we wakker moeten worden. Dus dichter op je tegenstander gaan staan en feller in de duels. Daarnaast krijgen ze de complimenten over hoe we in balbezit spelen en dat we verdedigend beter staan dan vorige week.

De tweede helft gaat van start. Kort na het begin van de tweede helft vliegt de 1-2 al binnen en blijkt Veen toch nog niet wakker te zijn. Het spel blijft op en neer gaan net als in de eerste helft, maar doordat we onze duels niet winnen en niet scherp genoeg zijn krijgt Nivo Sparta de gevaarlijkste kansen. Voordat we het in de gaten hebben staat de 1-4 al op het scorebord. Ondanks alles blijft Achilles wel voetballen, en krijgen we hierdoor nog drie opgelegde kansen. Helaas wisten we deze niet te benutten. Er gebeurt verder in de tweede helft niet veel meer, dus sluiten we de wedstrijd helaas af met een verlies van 1-4.

Als we vandaag terug kijken, stond het verdedigend beter dan de weken ervoor. Maar waren we helaas niet scherp genoeg in de duels. We hebben ook goede dingen gezien. De aansluiting van de verdedigers gaat steeds beter, ook de inzet was weer aanwezig vandaag en ondanks het verlies zagen wij dat er plezier in het voetbal was. Wat ons ook heel positief opvalt is dat we steeds meer een team beginnen te worden. Dat brengt ons bij een wijsheid van grootmeester Johan Cruijff: Wat heb je nou liever? Één goed 13-tal of 13 goede 1-tallen?

We blijven de komende week dus weer lekker door trainen om ons te verbeteren en binnenkort de tweede winst van het seizoen binnen te slepen. Tot volgende week, Houdoe!!!