Achilles Veen boekt moeizame overwinning op Zwaluwen

Teamfoto-AV-1

Zaterdag 27 augustus was daar dan de vuurdoop voor de nieuwe trainersstaf en de vernieuwde selectie. De eerste competitiewedstrijd was een thuiswedstrijd tegen Zwaluwen uit Vlaardingen. Het oogde van Veense kant soms allemaal wat onwennig, maar op basis van strijdlust en wilskracht bleven de 3 punten toch in Veen: 2-1.

In de openingsfase had Achilles Veen het in verdedigend opzicht meteen erg moeilijk. Glenn Kools, die door de nieuwe trainer Dennis van der Steen als verdediger gezien wordt, verslikte zich een paar keer in de snelheid van zijn directe tegenstander en dit leidde al in de 5e minuut tot de openingstreffer van de gasten. Een vroege achterstand dus voor de ‘groen-witten’.

Het eerste kwartier blijft Zwaluwen de bovenliggende partij en er wordt dan ook nog een paar keer wel kordaat ingegrepen op Vlaardingse aanvallen.

Na een kwartier spelen gooit Achilles Veen de schroom van zich af en gaat zelf de aanval zoeken. De eerste die gevaarlijk is van Veense kant is Ozan Cimen die met een volley uithaalt na een voorzet van links achter Tim van Broekhoven. Amper 1 minuut later wijst de scheidsrechter naar de stip als hij een handsbal heeft geconstateerd. Namens Achilles Veen gaat Jari Koenraat achter de bal staan. Via de hand van de keeper en de paal rolt zijn inzet langzaam over de doellijn. Niet feilloos, maar hij telt wel. 1-1!

In de 21e minuut pakt Achilles Veen de voorsprong. Na opnieuw een aanval over de linker kant is het eerst Nikki Baggerman die zijn inzet op de doelman ziet stuiten, maar Jeroen Sterrenburg weet in de rebound wel af te ronden. 2-1!

Na ruim een half uur spelen komt Zwaluwen er nog een keer gevaarlijk doorheen. De aanvaller probeert de bal over doelman Jorn Wagener heen te lobben, maar hij raakt Wagener in het gezicht.

In de tweede helft gaat Zwaluwen opportunistischer spelen en Achilles Veen laat zich wat inzakken om niet te veel ruimte weg te geven. Zwaluwen creëert nog wel wat kansen, maar ook Achilles Veen is in de tegenstoot nog gevaarlijk.

De 2-1 blijft staan als eindstand en Achilles Veen boekt daarmee een zwaar bevochten overwinning. Een goed begin aan een nieuwe competitie.

Jorn Wagener, Ozan Cimen, Glenn Kools, Bas van Stokkom, Tim van Broekhoven (86’ Melle Mandemakers), Nikki Baggerman, Mats van Huijgevoort, Jeroen Sterrenburg (72’ Lucas Ligtvoet), Jari Koenraat (82’ Jens Verschuren), Niek Wilborts, Thomas de Man (72’ Justin Beemsterboer)

Promovendus Nieuwenhoorn is na een 0-3 overwinning bij Jodan Boys de eerste lijstaanvoerder.
Overige uitslagen: Smitshoek – ODIN 59 2-4, Capelle – Kloetinge 1-1, FC ’s-Gravenzande – sv Poortugaal 3-2, Spijkenisse – De Dijk 2-0, Goes – WNC 3-3 en SC Feyenoord – ARC 2-2.

Zaterdag 3 september wacht Achilles Veen een uitwedstrijd tegen koploper en nieuwkomer Nieuwenhoorn. De wedstrijd begint om 14:30 uur.