Voorbeschouwing Achilles Veen – Zwaluwen

Aanstaande zaterdag (27-8) begint voor Achilles Veen de competitie alweer. We zullen er even aan moeten wennen, maar de Hoofdklasse gaat vanaf nu verder als de Vierde Divisie. De Groenwitten zijn ingedeeld in de Vierde Divisie A en mogen dus de competitie starten in een thuiswedstrijd tegen Zwaluwen uit Vlaardingen.

Achilles Veen heeft inmiddels al een aardige historie opgebouwd met resultaten tegen de “Haringkoppen”. Zwaluwen is namelijk door de jaren heen een vertrouwde tegenstander geworden. Van de 16 ontmoetingen sinds 2011 werden er 8 winnend afgesloten door Achilles Veen. Zwaluwen trok 4 maal aan het langste eind. Dat betekent uiteraard ook 4 remises. Gek genoeg wist van de 16 wedstrijden slechts 4 maal de thuisploeg de wedstrijd te winnen. Dat was dan in 3 van de 4 gevallen weer wel Achilles Veen. De statistieken spreken dus in het voordeel van Achilles Veen, maar we weten allemaal dat dat niet zo veel zegt. Al helemaal niet aan het begin van een nieuwe competitie met voor Achilles Veen ook nog eens een volledig verbouwd elftal.

Aan het einde van het afgelopen seizoen werd er met een lach en een traan afscheid genomen van veel vertrouwde gezichten die jarenlang het ‘groen-wit’ verdedigden. Zij moesten uiteraard vervangen worden en er zijn dan ook aardig wat nieuwe spelers aangetrokken voor het nieuwe seizoen. Ook mocht een aantal jongens uit Achilles Veen 2 in de voorbereiding proeven aan het eerste elftal. Dat is natuurlijk mooi om te zien! Daarnaast werd er voor het nieuwe seizoen ook nog eens een nieuwe technische staf aangesteld. Het enige vertrouwde gezicht op de bank is keeperstrainer Jan Schalken. De nieuwe hoofdtrainer is Dennis van der Steen en hij wordt geassisteerd door Jean-Philip Becht. Aan hen de taak om er een mooi elftal van te kneden!

Ook bij Zwaluwen Vlaardingen is er aardig gesleuteld aan de selectie met maar liefst 11 nieuwkomers.

Achilles Veen is inmiddels vier weken in voorbereiding met wisselende resultaten. Afgelopen zaterdag werd de laatste oefenwedstrijd tegen tweedeklasser GRC 14 met 1-0 gewonnen. De uitslag deed geen recht aan het spelbeeld aangezien er wel kansen te noteren waren voor een grotere voorsprong.

De wedstrijd van zaterdag begint op De Hanen Weide uiteraard om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Melvin Vink. Hij wordt daarbij geassisteerd door Wesley Ruter en Niels Valkoog. Uiteraard is er ook in het nieuwe seizoen weer een Pupil van de Week. Julia Nieuwkoop is de gelukkige die het seizoen mag aftrappen. Julia speelt komend seizoen in de JO12-2 en voorspelt een 2-0 overwinning voor Achilles Veen!