Voorbeschouwing Achilles Veen – Capelle

Teamfoto-AV-1

Zaterdag 25 maart staat voor Achilles Veen 1 speelronde 23 van de Vierde Divisie A op het programma. Voor deze speelronde komt Capelle op bezoek op sportpark De Hanen Weide. De ploeg uit Capelle a/d IJssel staat op een verdienstelijke tweede plaats met 44 punten uit 22 gespeelde wedstrijden. De achterstand op koploper Kloetinge bedraagt 5 punten.

Afgelopen zaterdag mocht de Vierde Divisie van een vrij weekend genieten. De week daarvoor wist Capelle thuis met 1-0 van Jodan Boys te winnen. Achilles Veen moest op bezoek bij de koploper met 4-1 het onderspit delven. Daarvoor wist Achilles Veen een aardige reeks neer te zetten met 8 punten uit 4 wedstrijden. Het zou voor de equipe van Dennis van der Steen mooi zijn als die reeks weer opgepakt zou kunnen worden, want de punten zijn nog hard zat nodig om uit de gevarenzone te komen.

Met nog 8 wedstrijden te gaan staat Achilles Veen op de 13e plaats. Wanneer deze plaats aan het einde van het seizoen nog steeds bezet wordt door Achilles zou dat betekenen dat er in de nacompetitie gestreden moet worden om handhaving. Één plaats hoger eindigen is echter voldoende om sowieso in de Vierde Divisie te blijven. Achilles Veen staat momenteel op hetzelfde aantal punten als nummer 11 Spijkenisse. Ook SC Feyenoord (tegenstander van volgende week) staat daar nog tussen met hetzelfde aantal punten. Net boven Spijkenisse staan onze streekgenoten uit Waardenburg. WNC heeft namelijk 2 puntjes meer.

We gaan dus een belangrijke periode tegemoet voor Achilles Veen 1. Alle support is in deze periode natuurlijk welkom! We zien u allen graag aanstaande zaterdag op Sportpark De Hanen Weide om ons vlaggenschip een welkom steuntje in de rug te geven!

De wedstrijd tegen Capelle begint zaterdag uiteraard om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Matthijs Jobse. Hij wordt daarbij geassisteerd door Jeroen Teunissen van Manen en Iwan Larijn. Uiteraard is er ook weer een Pupil van de Week aanwezig. De eer is deze keer aan Sil van Loon. Sil speelt als spits in de JO9-1 en zit in groep 5 van de Oranje Nassauschool. Sil voorspelt voor aanstaande zaterdag een gelijkspel: 2-2.