Achilles Veen blameert zich tegen Nemelaer

Teamfoto-2023-2024

Zaterdag 13 april stond voor Achilles Veen de thuiswedstrijd tegen nummer 15 Nemelaer op het programma. De ploeg uit Haaren wordt geplaagd door een blessuregolf en moest in Veen met een veredeld C-elftal aantreden, maar wist de groen-witten wel een punt af te snoepen: 3-3.

Achilles Veen kwam nog wel voortvarend uit de startblokken. Al in de tweede minuut was het raak voor Jochem Scheij met zijn eerste van de middag toen hij een voorzet van Thomas de Man binnen kon lopen. Na 10 minuten spelen stond er zelfs al 2-0 op scorebord. Jochem Scheij was opnieuw de doelpuntenmaker na weer een voorzet van Thomas de Man. Het overstapje van Pim Goossens zorgde voor een vrije kans voor Jochem Scheij. Tussendoor had ook Kevin Vermeulen nog de 2-0 op zijn schoen, maar hij zag zijn inzet nog net geblokt worden. Pim Goossens dacht ook de 2-0 te maken, maar hij werd teruggefloten vanwege buitenspel.

Het eerste half uur blijft het kansen regenen voor Achilles Veen. Jochem Scheij had zijn hattrick al compleet kunnen maken en Melle Mandemakers kopte over. Pim Goossens schoot nog een keer naast en een kopbal van dezelfde Goossens wordt net van richting veranderd.

In de 31e minuut kan Nemelaer, na slecht uitverdedigen van Melle Mandemakers, de 2-1 binnen schieten. Voor de rust volgt alleen nog een poging van Thomas de Man die voorlangs gaat.

Meteen na rust is het weer gevaarlijk voor de goal van Nemelaer. De doelman grabbelt, maar Achilles Veen weet niet te profiteren. In de 65e minuut is het wel raak. Jochem Scheij schiet van afstand raak en maakt zijn hattrick compleet: 3-1.

Iedereen verwacht op dat moment dat de wedstrijd wel gespeeld is, maar Nemelaer geeft het nog niet op. Eerst is Achilles Veen nog gevaarlijk via Pim Goossens en Thomas de Man, maar beide kansen leveren geen doelpunt op. Glenn Kools is ook nog dichtbij de 4-1, maar schiet op de paal.

In de 83e minuut is het wel raak, maar dan voor Nemelaer dat het met de 3-2 weer spannend maakt. De voor Achilles Veen ingevallen Willem Timmermans sticht daarna weer wat gevaar voor de vijandelijke goal. Hij gaat neer in de ‘zestien’ en claimt een strafschop, maar de scheidsrechter laat het gaan en even later weer een kans voor Timmermans na een goede actie, maar hij stuit op de doelman.

In de 89e minuut krijgt Achilles Veen het deksel op de neus. Nemelaer komt erdoor over rechts en de oud-Achilles Veen spits Kevin van Kempen is de doelpuntenmaker bij de 3-3.

Achilles Veen gaat daarna nog opportunistisch op zoek naar de winnende treffer, maar verder dan een kopbal over van Pim Goossens op aangeven van de ingevallen Jasper de Wit komen de groenwitten niet meer. Eindstand 3-3

Jan Schimmel, Daan Wensink (46’ Luca den Heijer), Stephen Warmolts, Melle Mandemakers, Tim van Broekhoven (46’ Ayrton Statie), Fabian Korporaal, Kevin Vermeulen (68’ Nikki Baggerman), Glenn Kools, Jochem Scheij (81’ Jasper de Wit), Pim Goossens, Thomas de Man (81’ Willem Timmermans)

Ook de andere twee clubs in de top 3 wisten dit weekend niet te winnen. Koploper Goes kwam thuis tegen Wittenhorst niet verder dan 2-2 en Dongen verloor thuis met 1-3 van SV Venray. Achilles Veen is hierdoor naar de tweede plaats gestegen. Wel zijn de groenwitten de koppositie in de derde periode kwijtgeraakt aan SV Venray.
Overige uitslagen: Juliana ’31 – Halsteren 2-2, Orion – UDI ’19 2-1, HVCH – Nuenen 0-3, Best Vooruit – Kruisland 2-0 en Unitas ’30 – EVV Echt 0-2.

Deze week staan er voor Achilles Veen twee wedstrijden op het programma. Eerst wordt er aanstaande dinsdag om 20:15 uur afgetrapt in en tegen Heerjansdam voor de halve finale van de Districtsbeker. Zaterdag 20 april staat er weer een competitiewedstrijd op het programma. Dan wordt er om 18:00 uur aangetreden tegen Unitas ’30 in Etten-Leur