Voorbeschouwing Achilles Veen – Nemelaer

Teamfoto-2023-2024

Zaterdag 13 april komt Nemelaer op bezoek op sportpark De Hanen Weide. De ploeg uit Haaren strijdt tegen degradatie en staat dan ook op de voorlaatste plaats op de ranglijst. Beide ploegen kwamen elkaar op 4 november tegen in Haaren en Achilles Veen boekte toen door doelpunten van Pim Goossens, Thomas de Man en Glenn Kools een vrij eenvoudige 0-3 zege. Die overwinning betekende voor Achilles Veen de ommekeer na een periode waarin 5 wedstrijden op rij niet gewonnen werd.

Afgelopen zaterdag won Achilles Veen ook niet. Na een winstreeks van 4 wedstrijden in de competitie bleef de ploeg van Dennis van der Steen in Nuenen steken op 1-1 en mocht daar achteraf gezien niet over mopperen. Ondanks het gelijke spel deed Achilles Veen toch goede zaken op de ranglijst. Nummer 2 Dongen liet namelijk ook punten liggen door op bezoek bij UDI ’19 met 1-0 te verliezen. Zo is Achilles Veen nog steeds koploper in de derde periode met 10 punten uit 4 wedstijden. Op de voet gevolgd door Venray, Unitas ’30 en Orion die op 9 punten staan. Een overwinning is voor Achilles Veen dus belangrijk om de koppositie in de derde periode te behouden en daarnaast ook op de ranglijst bij Dongen de druk erop te houden.

Nemelaer zit in een heel ander schuitje. De Haarense ploeg staat zoals eerder al vermeld op de voorlaatste plaats en zal minimaal 1 plaats moeten stijgen om directe degradatie te ontlopen. De geel-groene Brabanders hebben het echter niet makkelijk. De laatste competitiezege dateert alweer van 26 november toen Dongen verrassend met 2-3 werd verslagen in eigen huis. Sindsdien werden nog maar 4 punten behaald doormiddel van evenveel gelijke spelen.

Het kan dus een boeiende strijd worden tussen twee teams met volledig verschillende belangen, maar dat er voor beide teams nog wat op het spel staat is een understatement.

Er wordt op De Hanen Weide afgetrapt om 14:30 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Giovanni Verhoeve. Er is uiteraard ook weer een Pupil van de Week aanwezig. De beurt is aan Sofie de Cloe. Sofie speelt in de JO9-2 en staat daar het liefst in de spits. Ze voorspelt voor zaterdag een 3-1 overwinning voor Achilles Veen!