Achilles Veen 4 —> weet weer wat winnen is

Veen 4 (jaja, we zijn tegenwoordig het 4e elftal), mocht weer heerlijk de wei in. Uit tegen Kerkwijk 3 deze keer. Het werd ‘a walk in the park’ en resulteerde in een 0 – 3 overwinning voor de groen-witten.

Ten opzichte van vorig seizoen is niet alleen het lettertje achter het team veranderd, ook zijn er spelersmutaties geweest. Peter ‘voormalige rots in de branding’ van Helden, Gerrold ‘coach’ Burghout en Badr ‘zwari’ Laatiyaoui hebben de pijp aan Maarten gegeven om uiteenlopende redenen.

Aanvulling is er gekomen in de personen van Jimmy ‘jimbo’ Jonkers en Petro van Helden.

Afgelopen zaterdag waren er tot ieders plezier genoeg spelers die mee wilden doen. Helaas ook een aantal die niet kondenmeedoen: Marco ‘blanke somalier’ Honcoop, Ruben ‘pablito’ Burghout, Johan ‘pussy’ Vos, Matthijs ‘mabu’ Burghout, Gerwin ‘123inkt.nl’ Sack en Gerhard ‘B100’ Boogaard.

Vanuit het 5e elftal sloten Kees ‘grondstier’ Vos en Randallaan.

Op de bank begonnen Huibert ‘shakespeare’ van Helden, Michael ‘mikachu’ van der Velden, Arno ‘lange darm’ van Loon, Randall en Gerben ‘kakkerlak’ Verheij. Laatst genoemde zat als noodoplossing op de bank en wilde liever niet spelen i.v.m. rugproblemen. Onze Johan ‘poes’ Voshanteerde de eerste helft de vlag.

Veen 4 begon prima aan de wedstrijd. Het veldspel was overduidelijk goed verzorgd door de bianco verde squadra. Het eerste fatsoenlijke schot op doel was meteen een goal voor Achilles: 0 – 1. Aanvoerder Klop schoot op doel en de bal werd dusdanig door een verdediger getoucheerd dat hij over de keeper in het doel plofte.

Hierna had Kerkwijk 3 nog een kans maar de bal eindigde via een scrimmage op de paal. Ook raakten de blauw-gelen nog de lat via een dwarrel schot.

Verder was nog noemenswaardig in de eerste helft dat onze keeper Nano ‘bally’ van Ballegooijen met een ogenschijnlijk zware blessure het veld moest verlaten. Met geen tegenstander in de buurt gaf hij een lange bal en zwikte hij door zijn knie heen. De precieze aard van de kwetsuur is tot op moment van schrijven nog onbekend. Beterschap gewenst Nano! Arno van Loon viel voor hem in.

Na rust wat wissels. Petro van Helden verliet het veld voor Randall maar mocht 5 minuten later weer het veld in om Randall te vervangen, dat was geen succes.

Michael ‘mika’ van der Velden verving onze Roy ‘scooter’ Vos want die moest eerder weg.

Mika had binnen no-time de ogen op hem gericht. Uit het niets in een sprint ging hij kolderiek liggen strobbelen. Waarschijnlijk dacht hij nog aan het zwembad in Tenerife te liggen.

De grootste kans na rust was voor Veen 4. Een mooie steekbal op Arjan ‘capitano’ Klop zette hem vrij voor de instormende keeper. Hij probeerde met zijn linker chocolade been te stiften maar dat liep niet goed af.

Verder had Veen 4 de volledige controle over de wedstrijd en kwam men geen seconde in gevaar. De scheids floot uitstekend en had de pot heel goed in de grip. Tussendoor viel de van een blessure teruggekeerde Shakespeare in voor de moegestreden Andreas ‘dre’ Vat.

De volgende grote kans was weer voor Veen 4 te noteren. De bal kwam voor de voeten van bezige bij Arjan Klop en die schoot hem zeer geplaatst tegen de kruising buiten bereik van de keepert. Helaas, (nog) geen goal.

Voor de bevrijdende goal zou Nick ‘granaatscherf’ Bouman zorgen en hoe! Een wilde overtreding op hem op een meter of 10 voor de 16 werd bestraft met een vrije trap. De vrije trap werd meteen door die zelfde Nick genomen en op fantastische wijze over de brommende keeper heen in de goal gekruld: 0 – 2.

Vlak daarna werd het 0 – 3. Een onbesuisde overtreding op Petro in de beruchte 16 werd volkomen terecht bestraft met een penalty. Deze werd opgeëist én benut door Captain Klop.

Hierna was de goed leidende scheids het beu om het gezeur en gezeik van de Kerkwijkers aan te horen en floot een minuut of 5 a 10 van te voren af.

Dit tot hilariteit bij de Veensen omdat Gerben ‘010’ Verheij net was ingevallen en dus 10 seconden na zijn invalbeurt het laatste fluitsignaal hoorde klinken.

Zaterdag 21 oktober mogen de Veen 4 mannen genieten van een vrije middag. Zaterdag 28 oktober mag men thuis aantreden tegen Sleeuwijk 3 om half 3.

Basisopstelling Veen 4: Nano van Ballegooijen, Roy Vos, Ferdi Kwetters, Harm van Ballegooijen en Kees Vos; Arjan Klop, William Vos, Jimmy Jonkers; Andreas Vat, Nick Bouman, Petro van Helden.