Achilles Veen doet zichzelf tekort in Kruisland

Teamfoto-2023-2024

Zaterdag speelde Achilles Veen de uitwedstrijd tegen laagvlieger SC Kruisland. De groenwitten kwamen wel op voorsprong, maar moesten uiteindelijk toch met een gelijkspel van het veld stappen: 1-1.

In de eerste helft was het vooral Achilles Veen in balbezit. Dit leverde in de 7e minuut een kans op voor Jens Verschuren, maar die had te veel tijd nodig om tot een schot te komen en zag zijn inzet nog door een verdediger geblokt worden. Hij kreeg nog een kans in de rebound, maar toen lag de keeper in de weg. De grootste kans in de eerste helft was ook voor Jens Verschuren, maar de keeper redde knap op een kopbal van Jens Verschuren uit een voorzet van Daan Wensink.

Toen na 28 minuten spelen Ingo van Weert er geblesseerd af moest, was de organisatie ver te zoeken en kreeg Achilles Veen de gastheren voor de rust niet meer onder druk.

De tweede helft begon Achilles Veen weer meer de aanval te zoeken en dit resulteerde al na 5 minuten in de openingstreffer van de wedstrijd. Thomas de Man gooide een hoekschop perfect bij Daan Wensink op het hoofd die onhoudbaar binnen kopte.

In het vervolg na de tweede helft zijn er nog volop Veense kansen. Onder andere voor Thomas de Man na een goede actie, maar zijn schot werd geblokt. Jens Verschuren kan net niet goed bij een voorzet van Jochem Scheij. Diezelfde Jochem Scheij wordt zelf diep gestuurd, maar stuit op de doelman en Jeroen Sterrenburg probeert het een keer van afstand, maar kan het de keeper ook niet moeilijk genoeg maken.

In de 76e minuut denkt Kruisland gelijk te komen, maar door een vlagsignaal wordt de goal afgekeurd wegens buitenspel. Vier minuten later is het wel raak als er twee spelers van Kruisland volledig vrij staan na een diepe bal vanuit de achterhoede. 1-1

Achilles Veen gaat daarna weer op zoek naar de winnende treffer. De grootste kans is voor Fabian Korporaal na een hoekschop van Jochem Scheij, maar hij raakt de bal niet goed waardoor het een makkie is voor de doelman. Zo stappen beide ploegen met een punt van het veld.

Jan Schimmel, Daan Wensink (74’ Luca den Heijer), Stephen Warmolts, Ingo van Weert (28’ Glenn Kools (85’ Ray Versluis)), Tim van Broekhoven, Fabian Korporaal, Jeroen Sterrenburg, Ayrton Statie, Jochem Scheij, Jens Verschuren, Thomas de Man

Zaterdagavond wist UDI ‘19/CSU de topper tegen Best Vooruit met 3-1 te winnen.
Overige uitslagen: SV Venray – HVCH 2-0, EVV Echt – Nemelaer 0-0, Juliana ’31 – Goes 2-3, Halsteren – Orion 2-2, Nuenen – Unitas ’30 2-2 en Witenhorst – Dongen 1-1

Zaterdag 21 oktober speelt Achilles Veen een thuiswedstrijd om de KNVB Districtsbeker. Tegenstander om 14:30 op de Hanen Weide is vv Almkerk.