Voorbeschouwing Achilles Veen – Almkerk

Teamfoto-2023-2024

Zaterdag 21 oktober staat voor Achilles Veen 1 de tweede ronde van de KNVB Districtsbeker op het programma. Tegenstander op De Hanen Weide is vv Almkerk.

Almkerk speelt in de 1e klasse en doet dat niet onverdienstelijk. De ploeg staat na 4 gespeelde wedstrijden op een vierde plaats met 7 punten en speelde onder andere met 1-1 gelijk op bezoek bij koploper RBC. Achilles  Veen kan als tegenstander dus een ploeg in vorm verwachten.

Bij de groenwitten zit er een beetje de klad in. De equipe van Dennis van der Steen begon uitmuntend aan het seizoen met 3 overwinningen op rij. Onder andere de huidige koploper Goes werd op eigen grondgebied met 3-4 verslagen. Echter, na die 3 overwinningen werd er vier wedstrijden op rij niet gewonnen. Drie uitwedstijden werden gelijkgespeeld en thuis tegen Wittenhorst stond er na 90 minuten 0-1 op het scorebord. Afgelopen zaterdag werd bij SC Kruisland met 1-1 gelijkgespeeld. Gezien de kansenverhouding een onnodig puntenverlies, maar zoals iedereen inmiddels wel weet: als je hem zelf niet maakt, valt hij vanzelf aan de andere kant binnen.

Wellicht kan Achilles Veen in de bekerwedstrijd tegen Almkerk aan het vertrouwen werken. Er staat dus meer op het spel dan alleen de volgende ronde in de Districtsbeker.

De wedstrijd op De Hanen Weide begint uiteraard om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Aron Ulijn. Hij wordt daarbij geassisteerd door Danny van Veenendaal en Jan van Asseldonk.