Voorbeschouwing Achilles Veen – FC ‘s-Gravenzande

Zaterdag 24 november mag Achilles Veen in een thuiswedstrijd aantreden tegen nummer 2 FC ’s-Gravenzande.

De tegenstander van zaterdag mag samen met RKAV Volendam toch wel de verrassing van het seizoen genoemd worden. Vorig jaar maakte de ploeg uit ’s-Gravenzande zijn rentree in de Hoofdklasse en eindigde op de zevende plaats. Nu bivakkeren ze na 11 gespeelde wedstrijden op een stevige tweede plaats met slechts 3 punten achterstand op koploper RKAV Volendam en 5 punten voorsprong op nummer 3 Ter Leede. De goede vorm is er ook op dit moment, getuige de 6-0 overwinning op DFS van afgelopen zaterdag.

FC ’s-Gravenzande is opgericht op 1 juli 2010 en is ontstaan uit een fusie tussen ’s-Gravenzande SV en ’s-Gravenzandse VV. Het eerste elftal van de club speelt nu voor het vierde seizoen in de Hoofdklasse van de zaterdag amateurs. De club heeft ruim 1600 leden en speelt op het Juliana Sportpark dat maar liefst 11 velden telt.

Maar nu genoeg over de tegenstander. Voor Achilles Veen 1 is de eerste periode teleurstellend verlopen, maar zowel spelers als technische staf gaven al aan vol voor periode 2 te gaan. Deze werd afgelopen zaterdag voortvarend gestart met een klinkende 0-3 uit tegen XerxexDZB. Dit terwijl Achilles Veen door de rode kaart voor Sem van der Pijl bijna de hele wedstrijd in de minderheid was. Achilles Veen heeft dus de weg naar boven ingezet en kan deze zaterdag een goed gevolg geven door ’s-Gravenzande aan de kant te zetten op De Hanen Weide. Daarnaast is het natuurlijk een rechtstreeks duel om de koppositie in de tweede periode. Vorig seizoen was ’s-Gravenzande voor Achilles Veen in ieder geval een fijne tegenstander. Thuis werd met 5-1 gewonnen en uit werd het 1-2.

De wedstrijd van aanstaande zaterdag staat onder leiding van scheidsrechter Vink uit Oosterhout. Een bekend gezicht voor Achilles Veen, aangezien hij recent nog leidsman was bij het bekertreffen tussen Almkerk en Achilles Veen. De aftrap is om 14:30 uur. Het elftal van de week is onze JO10-1 en de Pupil van de Week is Job van Loon uit de JO9-1.