Achilles Veen 3 stuurt BZC’14 6 terug naar huis met ruime nederlaag

Het waaide hard, dat was de reden dat we op het hoofdveld speelden. Kunstgras is bij niet veel mensen de favoriete ondergrond maar dat deerde de groen-witten niet: 4 – 0.

Er waren weer genoeg spelers die niet konden meedoen: William ‘Billiam’ Vos, Matthijs ‘Mabu’ Burghout, Ferdi ‘ferra’ Kwetters, Badr ‘Hari’ Laatiyaoui, Arno ‘kease’ van Loon, Henry ‘Schöne’ Schouten en Marco ‘blanke somalier’ Honcoop.

Op de bank begonnen Michael ‘Mika’ van der Velden, Nick ‘granaatscherf’ Bouman en Harm ‘Bleamer’ van Ballegooijen.

Die goeie ouwe trouwe loebas Gerhard Stoffeltje wilde fluiten en dat deed hij naar behoren. Hij floot goed, neutraal en gaf fijn voordeel. Hij was op weinig fouten te betrappen. Als hij meevoetbalt is dat wel anders.

Veen 3 begon aanvallend en het spel speelde zich dan ook hoofdzakelijk af op de helft van de Brakel Zuilinchem’ers.

Die zetten daar bitter weinig tegenover. Veen 3 speelde helaas wel in een te laag tempo en was ook slordig aan de bal zodat het voor BZC makkelijk was om de bal steeds weer weg te roeien.

Een wissel bij Veen 3 bracht daar verandering in, Huibert ‘Shakespeare’ van Helden verliet het veld met mankementen aan zijn lies, Harm ‘Blieb blieb’ van Ballegooijen verving hem.

Niet lang daarna zette laatst genoemde het op een lopen en ging randje 16 een één-twee aan met Johan ‘geen stap te veel’ Vos, Harm kreeg de bal netjes terug en schoot de 1 – 0 tegen de touwen.

Nog voor rust scoorde Veen 3 ook nog de 2 – 0 via Captain Klop. Ook wederom via een één-tweetje met Johan Poes.

Na rust wat wissels in de ploeg om te proberen vers bloed te brengen. Uit een scrimmage scoorde Gerrold’ Berg hout in je nek’ Burghout de 3 – 0 via de paal.

Johan Poes verzorgde het slotakkoord in de wedstrijd door bij een voorzet bij de eerste paal op te duiken en de keeper te verrassen met een schichtige voetbeweging: 4 – 0.

De assist komt op naam van Gerwin ‘123inkt.nl’ Sack.

De fantastisch leidende scheidsrechter floot voor de laatste keer op zijn loftrompet en gaf daarmee het signaal om lekker aan de pilsjes te gaan lurken.

Komende zaterdag uit tegen Sparta’30 4. Een geduchte tegenstander.

Basisopstelling Veen 3: Nano van Ballegooijen, Roy Vos, Peter van Helden, Huibert van Helden, Gerwin Sack, Arjan Klop, Gerben Verheij, Ruben Burghout, Andreas Vat, Johan Vos (poes), Gerrold Burghout.