Voorbeschouwing Achilles Veen – Kloetinge

Teamfoto-AV-1

Zaterdag 8 oktober mogen de ‘groen-witten’ van coach Dennis van der Steen aantreden tegen die andere ‘groen-witten’ uit Zeeland. Kloetinge is namelijk de tegenstander op sportpark De Hanen Weide.

VV Kloetinge is opgericht in 1931 en droeg toen nog de naam Unitas. Op verzoek van de KNVB werd de naam in 1938 gewijzigd in Kloetinge. Er waren al te veel clubs met de naam Unitas.

In het seizoen 2013/2014 kwamen beide ploegen elkaar voor het laatst tegen in de Hoofdklasse B. Het werden toen twee overwinningen voor Achilles Veen. Beide keren werd het 2-1. Een jaar later werd Achilles Veen ingedeeld in de Hoofdklasse A en Kloetinge bleef in B. Weer een seizoen later was Kloetinge afgezakt naar de Eerste Klasse. Daar bleven de Zeeuwen tot dit seizoen. Afgelopen zomer werd Kloetinge namelijk kampioen in de Eerste Klasse B en promoveerde daarmee naar de huidige Vierde Divisie A.

Ook in een verder verleden kwamen de ploegen elkaar vaker tegen. Eind jaren 90 en in de jaren 00 waren de ploegen meermaals competitietegenstanders. Van de laatste 10 wedstrijden die de ploegen tegen elkaar speelden, wist Kloetinge er 6 te winnen en Achilles Veen 4. Er werden geen gelijke spelen genoteerd.

Kijkend naar dit seizoen, zien we dat promovendus Kloetinge op een verrassende en knappe derde positie staat en nog ongeslagen is. De achterstand op koploper ODIN ’59 bedraagt slechts 1 punt! Afgelopen zaterdag wonnen de Zeeuwen thuis met 2-1 van Jodan Boys.

Achilles Veen heeft het een stuk lastiger aan het begin van dit seizoen. Afgelopen zaterdag was aan de uitslag (1-0 verlies bij ARC) niet af te zien wat zich op het veld afspeelde. In een matige eerste helft kwam Achilles Veen op een 1-0 achterstand, maar de tweede helft werd ARC met de rug tegen de muur gezet en de kansen vlogen ze om de oren. Helaas voor iedereen in groen-wit ging er niet één in en bleef de 1-0 op het scorebord staan. Dat was alweer de derde nederlaag voor Achilles Veen. Dat maakt dat de ploeg van Dennis van der Steen op de twaalfde plaats is beland.

Achilles Veen zal er zaterdag dus op gebrand zijn een goed resultaat te halen. De punten zijn broodnodig! Kloetinge zal echter de ongeslagen status willen behouden en zal niets cadeau doen. Laten we hopen op een mooi pot voetbal!

De wedstrijd op De Hanen Weide begint uiteraard om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jorg Ordelmans. Hij wordt daarbij geassisteerd door Tom Leussink en Iwan Larijn. Uiteraard is er zaterdag ook weer een Pupil van de Week. Wout Mertens is de gelukkige. Wout speelt in de JO10-2 en voorspelt een 3-2 overwinning voor Achilles Veen.