Achilles Veen 5 alias de veteranen als gedeelde herbstmeister de winterstop in

De veteranen mochten in de laatste wedstrijd voor de winterstop aantreden tegen Streefkerk. Na een lange wereldreis naar de middle of no where en een lekker potje voetbal stond er een 2 – 2 eindstand op het digitale wedstrijdformulier.

Door diverse afzeggingen (mijn vrouw naar de kapper, mijn vrouw moet winkelen… bla bla) waren er links en rechts wat tekorten bij de veteranen. Gelukkig waren op leeftijd zijnde spelers van Veen 3 en het voormalige Veen 4 bereid om bij te springen. De mannen van leider Peter Sauber waren er meer dan klaar voor.

Na een korte warming-up mocht er begonnen worden op deze winderige dag. Al moet gezegd worden dat er op het veld van Streefkerk weinig van te merken viel.

Het eerste gevaar kwam van de blauw-zwarten. Een afstandsschot leek door de handen van gelegenheidskeeper Ronald te glippen maar gelukkig passeerde de bal de doellijn niet.

Hierna was het Veen 5 dat de klok sloeg. Achterin zat het goed dicht met de strijders Badri, Ronald Slager, Piet en Co’tje en op het middenveld maakten, elkaar soms helemaal verrot scheldend, de gebroeders Spien de dienst uit. Voorin mocht Jos de Manus oorlog maken samen met zijn aanvallende kompaan Karel. Een aantal aanvallen via de linkerflank waar Goof als een bliksemschicht soms langs zijn tegenstanders glipte stichtten gevaar.

Een goede aanval werd ruw onderbroken door de volslanke keeper van Streefkerk die een overtreding beging. Penalty oordeelde de (ik zal het netjes houden: iet wat eigenaardige) scheidsrechter.

Spits Karel ging achter de bal staan en schoot het lederen speelobject onhoudbaar langs de keeper:
0 – 1.

Net voor rust had Karel de stand op 0 – 2 kunnen zetten toen hij middels een steekpass vrij voor de keeper werd gezet, hij vergat echter te scoren.

Na rust een gemuteerd elftal. Marco en Alfred kwamen in de ploeg alsmede Guido en Bastiaan. Het een heeft uiteraard niks met het ander te maken maar feit is wel dat Streefkerk terug kwam in de wedstrijd en zelfs op voorsprong kwam. De tegengoals werden gemaakt uit een vrije trap en een corner waarbij geheel vrij ingetikt kon worden.

Tussendoor werd Johan de Soes nog bijna van het veld gestuurd door de losgeslagen scheidsrechter. Hij had een ellenboog gezien, de 22 spelers in het veld niet. Na lang aandringen nam hij zijn beslissing terug en werd er, in een overigens zeer sportieve wedstrijd, gewoon verder gespeeld.

De in de rust gewisselde Karel werd niet veel later als troef toch maar weer ingebracht. Tegen het einde van de wedstrijd werd hij, met een man in zijn rug, ingespeeld, draaide goed weg en schoot de 2 – 2 tegen de touwen.

Hierna floot de scheids, die veel weg had van een TBS’er met weekend verlof, een kwartier voor het einde van de wedstrijdaf omdat hij vond dat dat nodig was…

Als gewoon de officiële tijd was aangehouden was er nog kans dat Veen 5 de drie punten mee naar huis had genomen, nu moest men tevreden zijn met één schamel puntje. Toch was dat puntje genoeg om als gedeelde koploper de winterstop in te gaan.