Achilles JO14 gaat al voetballend de beker uit

7B7762B8-E46C-40DE-8ADA-2BD3B79165F4

Het is zaterdag 12 september voor onze JO-14 staat er de laatste beker wedstrijd op het programma, we spelen thuis al weer vroeg in de morgen namelijk om 08:45. Al aan gekomen in de kleedkamer kregen de spelers van veen te horen, dat we op het hoofdveld spelen (kunstgras) in koor klonk het yes door de kleedkamer, waar hoofdtrainer Tijs op antwoorden laat het zo maar eens zien dan. Na de voor bespreking nog even een warming up, en dan is het al tijd om het op te gaan nemen tegen Right Oh.

De wedstrijd gaat van start de eerste fase van de wedstrijd is het ver al Right Oh die aanzet, omdat achilles nog een beetje te rommelig is. Zo blijft het een langere tijd in de eerste helft, waar door de rood met witte al binnen 20 minuten nul tegen vier voor staan. Met nog een 15 minuten op de klonk wil Achilles toch nog meer laten zien, en ja je raad het al het gebeurd ook. De groen met witte beginnen steeds meer te voetballen, waar Right Oh vervolgens nog geen antwoord op heeft. Veen weet voor het eerst een uitbrak te creëren met een lange bal van uit achter, het is Sven die vanaf de middenlijn al dribbelend alleen richting de keeper gaat. Wordt dit de één vier ? schiet hij hem naast,of pakt de keeper de bal, nee het is de centrale verdediger die hemachter na sprint, en hem iets te slim af is enonschadelijk maakt, En vervolgens de bal blind naar het middenveld werkt. waar Jana de bal onderschept, en een stukje op dribbelt vervolgens een zondag schot op zaterdag levert, maar helaas deze bal vliegt net over. Het zijn wel de boys en Girls uit Geertruidenberg, die de ruststand op een nul vijf weten te zetten.

Na de thee koffie of ranja en een compliment van de trainers, voor het betere voetbal wat veen laat zien ten opzichten van de eerste wedstrijd, is het tijd voor de tweede helft. Hier valt weinig over te vertellen want het spelbeeld blijft het zelfde, Veen die blijft voetballen maar in de eind fase van de aanval de bal kwijt raakt. En de rood met witte uit Geertruidenberg die via een paar verschillende uitbraken het doel van achilles weet te vinden. Het is dan ook Right Oh die de eindscore bepaald met nul tegen tien, en ongeslagen door gaan naar de volgende ronde in de beker.

Als we vandaag terug kijken wisten wij al dat het moeilijk zou gaan worden, want voor dat de wedstrijd begon had Right Oh, in twee wedstrijden, twee doelpunten tegen, en achtiendoelpunten voor. Maar als we deze drie wedstrijden in de beker terug kijken hebben we wel zichtbare stappen gemaakt. Zo als je eigen positie op het veld innemen, de passing, het weg draaien bij een tegenstander, zo zijn er meer kleiner dingen die steeds beter gaan. Zo zijn er ook nog dingen die we moeten leren, waar onder de omschakeling van aanval naar verdediging, de aansluiting van verdediging aan het middenveld, en de eindfase van een aanval om meer kansen te gaan creëren. Maar één ding is duidelijk de weg naar boven is in gezet, we blijven trainen om ons te verbeteren, om zaterdags beter te kunnen presteren.

Volgende week staat onze eerste competitie wedstrijd voor de deur, we komen uit in de vierde klasse. En spelen dan uit tegen Buren JO-14, op sportpark ’t Hulster.