Voorbeschouwing Achilles ’29 – Achilles Veen

Teamfoto zonder tekst

Aanstaande zaterdag mag de groen-witte equipe van trainer John Karels op bezoek bij hun naamgenoot Achilles ’29.

De club uit Groesbeek heeft een vrij recent verleden in het betaald voetbal, maar is inmiddels afgezakt naar de Hoofdklasse waarin het tweemaal aan degradatie ontsnapte doordat Corona de competitie stil legde. Door diverse omstandigheden heeft de club ook Sportpark De Heikant moeten verlaten. De club speelt nu op Sportpark Noord in Groesbeek. Dit sportpark wordt gedeeld met VV Germania.

Bij Achilles ’29 gaat het ook dit seizoen nog niet ‘van een leien dakje’. Evenals de Veense naamgenoot heeft de Groesbeekse club nog maar 1 punt weten te behalen in de eerste drie wedstrijden. Dat punt werd gehaald door een 1-1 thuis tegen ’s-Gravenzande. Van koploper Rijnvogels werd uit met 2-1 verloren en afgelopen zaterdag waren de Groesbekers kansloos tegen DUNO: 4-0.

Achilles Veen is ook nog op zoek naar de eerste overwinning. Afgelopen zaterdag werd gedurende de hele wedstrijd Spijkenisse van het kastje naar de muur gestuurd, maar steeds was de eindpass niet goed en als die wel aankwam, ontbrak het aan de afwerking. Dit betekende voor Achilles Veen het eerste punt van de competitie, maar 1 punt uit drie wedstrijden is toch wat te mager voor een club met de ambitie om te promoveren. Gelukkig duurt de competitie nog lang en is er nog tijd genoeg om de opgelopen achterstand goed te maken. Het zou dan wel goed uitkomen als er aanstaande zaterdag in Groesbeek gewonnen gaat worden.

Beide ploegen troffen elkaar voor het laatst in seizoen 19/20. Toen werd het in Veen maar liefst 7-0 en in Groesbeek stopte de teller bij 0-5. Ook in 2008 kwamen de clubs elkaar tegen. Dat betrof een wedstrijd in de eerste ronde van de KNVB-beker. Het werd toen 3-1 voor de Groesbekers.

De wedstrijd op Sportpark Noord begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Erik ter Brake uit Dedemsvaart. Hij wordt geassisteerd door Stefan Cornelus Brondijk en Johnny van Eijden.

Sportpark Noord
Nijmeegsebaan 5
6561 KE GROESBEEK