Achilles Veen 1 verliest ruim van Jong FC Den Bosch

Met een licht gewijzigd basisteam begon Achilles Veen vol goede moed aan de uitwedstrijd in stadion De Vliert. Vanwege het late aanvangstijdstip was voor de aftrap al bekend dat alleen Volendam nog maar de volle buit had binnengehaald na twee wedstrijden. Achilles Veen kon dus gaan proberen de tweede te worden, maar mocht nimmer aanspraak maken op een overwinning en er werd zelfs vrij kansloos verloren van een goed voetballend Jong FC Den Bosch.

De basis elf waarmee Achilles Veen aan de aftrap verscheen zag er als volgt uit: Jamil Kools, Freek Langermans, Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Sem van der Pijl, Theo Martens, Toby Tan, Ilias Zaimi, Thomas de Man, Sen Aerts, Soufiane Allach.

De wedstrijd begon om 18:00 uur en werd wat aftastend begonnen. Na zo’n 10 minuten voetballen was het FC Den Bosch dat voor de eerste keer Jamil Kools wilde gaan testen, maar het afstandsschot ging naast.

Totdat de wedstrijd een half uur oud was leek het van beide kanten eigenlijk nergens op. Over en weer was er veel onnodig balverlies door slordige passing. Na ruim een half uur is het dan ook tekenend dat Den Bosch voor de eerste keer het net weet te vinden uit een afstandsschot. Achilles Veen dus op achterstand.

Het lukt Achilles Veen ook na de tegentreffer niet om aan voetballen toe te komen. De gastheren gaan echter wel beter combineren en beginnen echt een veldoverwicht te krijgen. Na ruim 40 minuten wordt er geprobeerd Jamil Kools te verschalken in de korte hoek. Kools weet de inzet echter met zijn voeten te keren, maar vlak voor rust is het wel weer raak voor FC Den Bosch. Soufiane Allach maakt op het middenveld een schijnbeweging te veel en levert geheel onnodig de bal in bij zijn tegenstander. Het afstandsschot dat volgt zweeft keurig de kruising in. Ruststand dus 2-0

Na de rust blijft Soufiane Allach achter in de kleedkamer en wordt vervangen door Flavio Andjole. Over de rechter kant ontstaat meteen dreiging als Flavio Andjole zijn tegenstander weet te passeren. Het schot van Theo Martens gaat net naast.

Achilles Veen is een stuk dreigender na de rust en dat wordt na ruim een uur spelen beloont. Vanuit een corner van de bal in tweede instantie op het hoofd van Flavio Andjole die van heel dicht bij zo de bal binnen kan knikken. De aansluitingstreffer zit erin en FC Den Bosch lijkt de borst nat te kunnen gaan maken. Snel na de aftrap is er alweer een voorzet van Flavio Andjole, maar Sen Aerts komt een teenlengte tekort om de 2-2 binnen te tikken.

Even later is het weer Flavio Andjole die de aandacht opeist. Deze keer wel in negatieve zin, want hij krijgt een gele kaart voor een overtreding van achter. Een paar minuten daarna incasseert Den Bosch ook geel voor een soortgelijk vergrijp.

Na 70 minuten spelen komt er dan toch weer verandering op het scorebord. Helaas voor Achilles gebeurt dit wel aan de verkeerde kant. Na een hoop gerommel en slecht uitverdedigen valt de bal ineens in het net achter Jamil Kools. 3-1!

Dan lijkt de moed bij Achilles weer in de schoenen te zakken en gaat FC Den Bosch weer aandringen. In de 72e minuut leidt dit zelfs tot een de verdiende 4-1 voor de gastheren.

Een kwartier voor tijd valt Flavio Andjole gebleseerd uit. Zijn vervanger is Brian Peters, maar ook hij weet weinig te veranderen aan het spelbeeld. Ook Niek Wilborts mag nog invallen voor Toby Tan en Achilles Veen probeert het nog met een aantal wanhopige afstandsschoten, maar het blijft bij 4-1. Een terechte overwinning voor Jong FC Den Bosch tegen een machteloos Achilles Veen.

De concurrentie
Alleen RKAV Volendam wist tot nu toe de volle buit te behalen. Met niet mis te verstane cijfers werd in een thuiswedstrijd XerxesDZB verslagen. Het werd maar liefst 7-1 in Volendam. Overige uitslagen Hoofdklasse A: SC Feyenoord – Jodan Boys 3-2, ’s-Gravenzande – AVV Swift 4-2, Ter Leede – Spijkenisse 0-3, DFS – Rijnvogels 1-1, Nootdorp – Capelle 1-4 en Smitshoek – Zwaluwen 0-1.

Volgende week
Zaterdag 15 september mag Achilles Veen weer in een thuiswedstrijd proberen de rug te rechten. Tegenstander is dan sv DFS uit Opheusden. Aftrap om 14:30 uur