VR1. Hoezee in sporthal B!

Na vorige week te hebben zegengevierd tegen Everstein VR1 was vandaag het combinatieteam van HSSC en Everstein VR2 de tegenstander. Technisch gezien zou dit dus een mindere tegenstander moeten zijn, maar technisch gezien zijn wij ook met 17 speelsters waarvan er vandaag zo’n 10,5 van zouden zijn. Gelukkig konden we Sanne en Kiki op het laatste moment nog aan onze selectie toevoegen, waardoor we met een volwaardig elftal richting Hei en Koeibok konden vertrekken.

Nadat we waren aangekomen en iedereen de auto’s zo legaal mogelijk had geparkeerd, liepen we richting Sportpark het Plein. Op het bordje zagen we echter dat we in de sporthal moesten zijn. Heel het team dus omdraaien, waardoor de achterste nu voorop loopt. In een polonaise is dit nog niet zo’n probleem, maar op zoek naar een kleedkamer in een zogenoemde multifunctionele leisure locatie blijkbaar wel. Deze zoektocht begon ongeveer 5 meter van de kleedkamer waar we moesten zijn. Toch presteert het richtingsgevoel van bepaalde personen het om het hele team een volledige ronde om de sporthal te laten maken. Om op dezelfde plek uit te komen en te realiseren dat we dichterbij waren toen we vertrokken. Toen moest alleen Nicole nog aankomen om ons team compleet te maken, maar die stond bij een kerk die geen ander teamlid waargenomen heeft in de rit hiernaartoe.

Afijn omgekleed en wel richting het warmloopveld manoeuvrerend tussen de ongeknipte bossen en de in de weg staande bankjes. Ze moeten ook altijd wat te zeiken hebben he, klopt, en er komt nog meer. Want wederom stonden we ingedeeld op het beruchte kurkveld, waar de bal zo traag als dikke stront in een dunne trechter overheen rolt. Schuurpapier is niks vergeleken deze mix van groene plastic sprietjes en misplaatste flessenstoppers. Al dit neemt niet weg dat je zelf ballen mee moet nemen voor de warming-up. Ook moet de rest van het team zorgen dat Raïsa onder toezicht staat tijdens de warming-up omdat er anders vele meters, van de al uitermate korte warming-up, worden gesmokkeld.

De opstelling van vandaag was de volgende: Carola op doel, linksback Raïsa, centraal Ingrid en Nena en rechtsback Romy. Op het middenveld van links naar rechts Nicole, Tabitha, Linde en Charlotte en voorin Mandy en Shanna. Op de bank begonnen Sanne en Kiki
Ook zonder enig balgevoel te hebben opgedaan was Achilles vanaf minuut 1 de bovenliggende partij. Er werden voldoende kansen gecreëerd en meer dan voldoende kansen om zeepgeholpen.

Omdat intikker weer te makkelijk werden bevonden, ging Achilles over op plan B. Vuren van afstand bleek de beste remedie op dit moment. Shanna opende de beschietingen en dit bleek een puik plan, want de eerste beste bal verdween buiten bereik van de keepster in de welbekende haak. 0-1!

De tegenstanders waren hier zo van onder de indruk dat nog geen 5 minuten later Sanne door kon breken en een afgemeten voorzet kon afleveren op Shanna, die ongeveer van de zelfde afstand, maar met het andere been en in de andere haak haar vorige doelpunt dupliceerde. 0-2!

Nog voor rust deed HSSC/Everstein nog wat terug door een solo afsluitend met een voorzet die onhoudbaar het doel inwaaide. 1-2

Ook na rust bleef het spelbeeld hetzelfde, Achilles creëerde en miste weer een dozijn aan kansen, alvorens er 1 te maken. Echter werd deze onterecht afgekeurd voor buitenspel voor een speelster die totaal niet deelnam aan het spel, ook dat gebeurd in de 5de klasse.

Achilles liet zich niet van de wijs brengen en drong nog meer aan en met succes. Wederom waren intikkers vandaag niet aan Achilles besteed en besloot Linde ook haar heil in het afstandsschot te zoeken. De eerste poging werd geblokt, maar kwam exact weer in haar voeten terecht en deze keer kapte ze haar tegenstandster behendig uit en loste met links een onhoudbare pegel af, voor de derde keer deze wedstrijd, in de haak. 1-3!

Deze keer, mede door goed keeperswerk van Nicole in de 2de helft, kon de aansluitingstreffer niet meer worden gemaakt en liep Achilles zelfs uit. Een corner werd verdiend en veel haast was er weinig meer. Shanna nam alle tijd en leverde daarna ook nog eens een bout corner af. Echter besloot de keepster deze corner te promoveren tot doelpunt door de bal het doel in te boksen. Was hier misschien een hand van Marabokkie in het spel? We zullen het nooit weten, wat we wel weten is dat de 3de overwinning op rij binnen is, 1-4!

Volgende week spelen we de laatste beker wedstrijd in de poule in en tegen Kerkwijk.

Houdoe!